Smitten breder sig blandt de unge: Så mange af de indlagte i hovedstadsområdet er under 45 år

Antallet af unge, der er indlagt med coronavirus, er nu forholdsmæssigt højere, end det var i foråret, da coronavirussen brød ud. Desuden er næsten hver femte af de nye smittede unge mellem 20 og 29 år.

I forhold til coronasituationen i foråret er flere unge i dag indlagt i Region Hovedstaden. I øvrigt er næsten en femtedel af de smittede også unge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Skruer man tiden tilbage til foråret, så aldersfordelingen af smittede med coronavirus en del anderledes ud, end den gør i dag.

I begyndelsen af april var 55 procent af de i alt 464 indlagte på Region Hovedstadens hospitaler 70 år eller derover. Kun 7,5 procent var under 45 år.

Kigger man på tallene i dag, er billedet et andet. I midten af september var kun 46 personer indlagt på de samme hospitaler i hovedstadsområdet, men i dag er næsten hver tredje af de indlagte under 45 år. Modsat er kun 35 procent af de indlagte 70 år eller derover. Det viser tal fra Region Hovedstaden, som DR har fået adgang til.

I den seneste uge er i alt 2.215 personer blevet testet positiv for coronavirus. Af de smittede var 446 personer mellem 20 og 29 år, hvilket næsten svarer til en femtedel.

Samme tendens ses i lande som Frankrig, England og Spanien, hvor smitten blandt unge er steget voldsomt over sommeren, fortæller Thea Kølsen Fischer, virolog og forskningschef på Nordsjællands Hospital.

»I forhold til smittestigningen er vi nogle uger bagud i Danmark, men kan desværre også nu begynde at se de første tegn på en stigning i indlæggelser herhjemme. Også blandt unge,« siger hun til DR.

Desuden fortæller Thea Kølsen Fischer, at hvor man før troede, at det udelukkende var unge med kroniske sygdomme, der var udsatte, så har man nu set en tendens i England og USA, hvor et højt smittetryk fører til smitte blandt ellers raske børn og unge.

»Det er epidemien, der har ændret karakter. Billedet har ændret sig undervejs, og det vil det blive ved med i lang tid endnu. Vi har stadig meget at lære i forhold til den her virus,« siger hun til DR og understreger, at man i Danmark har et meget lille datamateriale til rådighed.

DR har samtidig fået tal fra Region Syddanmark, der ikke viser samme tendens som i Region Hovedstaden. Blandt hospitalerne i Odense er der meget få indlagte i alle aldersgrupper.

Tallene, som DR har fået fra Region Hovedstaden, er fra uge 14 i april og uge 37 i september.