Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Michelle Obamas intime samtale blev lidt af en bizar husmorforsamling

Anne Kirstine Cramon. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Michelles husmorforsamling

Anne Kirstine Cramon

Michelle Obama var forleden i Royal Arena for at deltage i en stort opsat intim samtale foran de 11.000 tilhørere. Det blev meget lidt overraskende noget af en bizar husmorforsamling, hvor ingen blev klogere på kvindekamp, politik eller den generelle verdenssituation, men hvor den tidligere amerikanske præsidentfrue løftede sløret for, hvad der er hendes yndlingsfarve og på hvilket klokkeslæt præsidentfamilien spiste aftensmad, da de boede i Det Hvide Hus. Anmelderne er skuffede og arrangementet har tilsyneladende medført en krise hos de Radikale, hvor Ida Auken udtrykker sin dybfølte skuffelse på Twitter.

Groft Sagt kan konkludere, at verden fortsat vil bedrages. Og at der nok sidder en hel del kvinder tilbage, der havde ønsket, at Kolding Kommune havde lagt ud for billetten. For når man inviterer banalitetens mester, vil resultatet uundgåeligt være banaliteter. Sådan er det. Groft Sagt kan dog give det råd, at hvis man ingen forventninger har, kan man heller ikke blive skuffet.

 

Stockholm-syndromet?

Peter Nedergaard

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance opfordrer i Børsen til et nationalt kompromis mellem rød og blå blok om den økonomiske politik. Han melder sig klar til højere vækst i det offentlige forbrug:

»Nu siger jeg måske noget, der er lidt vildt. Men jeg er ikke sikker på, at det afgørende er, om det offentlige forbrug vokser 0,3 procent eller 0,6 procent,« siger han til avisen.

Sådan kan det gå, når man i for lang tid har befundet sig i den christianborgske politiske boble. Man kommer til at adoptere modstanderens politiske holdninger en smule for meget. Sandsynligvis er det tegn på, at man burde trække sig og finde anden beskæftigelse i nogle år. Enhedslistens rotationsordning er ikke så ringe endda.

Rank ryggen og stram op

Niels Jespersen

»Det bedste vil måske være at nedlægge hele humaniora. Vi kommer tilsyneladende alligevel aldrig i job,« skriver en nyuddannet cand.mag. i cand.magernes medlemsblad, Politiken. Den unge kvinde har nemlig været på dagpenge i en hel måned og har skrevet en masse jobansøgninger uden at blive hyret og har nu opgivet ethvert håb om at finde meningsfuld beskæftigelse. »Undskyld!« skriver hun.

Groft sagt vil ikke lukke humaniora. Tværtimod. Denne Groft sagter er selv stolt humanist. Der har aldrig været mere brug for kloge mennesker der kan tænke i andet end tal og excell-ark. Til gengæld vil vi gerne lukke for klynkende akademikeres adgang til læserbrevsspalterne. Rank ryggen og vær stolt. Du står på skuldrene af menneskehedens største ånder og så bruger du dit talent på at tale dig selv og dit fag ned. Du skal ikke undskylde. Du skal stramme op.