Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Københavns Universitet spilder tiden på ideologisk korstog

Jespersen
Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Håbløst ideologisk korstog

Niels Jespersen

I 2008 besluttede Københavns Universitets (KU) bestyrelse sig for at forsøge at gøre noget ved den skæve fordeling mellem mænd og kvinder blandt universitetets forskere. Dengang var blot 28,6 procent af universitetets nyansatte professorer kvinder. Da man i 2017 efter et årtis »positiv særbehandling« af kvinder (læs diskrimination af mænd) gjorde tallene op, var andelen af kvinder på… 28,6 procent.

Groft Sagt kunne sikkert finde håret i suppen og brokke sig over, at Københavns Universitet bruger sine dyrebare ressourcer på den slags ideologiske korstog, der ikke producerer nogen ny viden, men som blot holder en masse mellemledere og kommissær-typer beskæftiget. Alligevel vælger vi at glæde os over, at det ikke fremmer ligestillingen at dispensere fra ligestillingsloven. Det er lige til at blive i sommerhumør af.

SF vs. internationale spilleregler

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

EU-Kommissionen har sagt stop for en total udfasning af nye benzin- og dieselbiler i Danmark i 2030. Med mindre EU-reglerne på området ændres. Men Karsten Hønge fra SF er ligeglad og mener, at en alternativ løsning blot kan være at skrue afgifterne på nye benzin- og dieselbiler så højt op, at der de facto bliver tale om et forbud.

»Hvis det ikke skulle kunne lade sig gøre inden 2030, kan vi i Danmark beskatte sorte biler så hårdt, at det i virkeligheden svarer til et forbud,« siger Hønge. Han er altså ligeglad med overholdelsen af EUs regler, som SF ellers i andre sammenhænge vil overholde til punkt og prikke. Hvilke andre internationale spilleregler er det næste gang, som SF mener, at Danmark skal blæse på?

Tilbagevirkende kraft

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Flere politikere og sikkerhedseksperter kan fremover få stor glæde af en opfindelse som Groft sagt snart søger patent på. Groft sagt har opfundet en lille fiks dims, der indeholder en knap, så man kan tilbagekalde alle sine tidligere udtalelser og samtidig få dem slettet i alles bevidsthed.

Årsagen var den række af dommedagsprofetier, der væltede ud i æteren, da det blev afsløret, at kontrollen med TDCs mobiltrafik skulle rykke til Rumænien. Der var ingen ende på alle de potentielle ulykker, som kunne ramme os. Problemet er bare, at næsten halvdelen af den danske mobiltrafik i årevis er blevet overvåget fra Rumænien, og det har ikke givet anledning til så meget som et lille kny.

Groft sagt forventer at tjene store penge på dimsen, der er helt klart et marked.