Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvad gør du nu, Jens Rohde?

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Lille mand, hvad nu?

Hans Hauge

Jens Rohde (R) er genvalgt til Folketinget. Han var som bekendt Venstre-mand, før han blev radikal. Dengang han var Venstre-mand, blev han efter en prædiken vred på daværende biskop Kjeld Holm, der dengang var socialdemokrat. Rohde meldte sig ud af folkekirken i protest mod biskoppen, for Rohde (V) ville ikke være medlem af to foreninger: folkekirken og Socialdemokratiet.

Men hvad nu? Nu har Kjeld Holm gjort som Rohde. Holm er nu også medlem af Det Radikale Venstre. Vil Rohde nu melde sig ind i folkekirken igen? Nej, for nu er han jo radikal, og de Radikale vil som superliberale afmontere folkekirken, fyre alle bisperne, graverne, organisterne, kordegnene og alle kirkekor.

Nej, Rohde bliver nok uden for og kan derfor ikke blive begravet fra en kirke, men det er han nok også ligeglad med.

Ude at svømme

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Mikkel Elsinger troede, at det var en misforståelse, at han ikke måtte opleve datteren svømme. Datteren svømmer nemlig i Tingbjerg, hvor man har kønsopdelt svømning. Her er det kun kvinder, altså mødre, der må se døtrene boltre sig i vandet. Elsinger skrev til Københavns kulturborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, men her fik han ikke medhold. Borgmesteren mente, at datteren kunne finde sig et andet svømmehold, hvis faderen absolut skulle stå og lure.

Groft sagt holder absolut med borgmesteren, selvfølgelig skal der tages hensyn til forskellige minoriteters følelser.

Groft sagt støtter også, at kvinder kun bør kunne køre bil i følge med en mand, og måske skulle vi lige se lidt på stemmeretten for kvinder. Vi bliver nødt til at gå ind for mangfoldighed.

Træt af papegøjesvar

Jarl Cordua

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

SFs formand, Pia Olsen Dyhr, erkender nu med et opslag på Facebook, at omfanget af såkaldte papegøjesvar fra hende og politikerkollegerne trækker store veksler på især Christiansborg-pressens tålmodighed og alle andre, der følger regeringsforhandlingernes gang på Christiansborg. Rød bloks partier er stadig alt for internt uenige til at formulere konkrete politiske løsninger.

Groft Sagts tjeneste for oversættelse af politiker-lingo kan bekræfte, at papegøjesvar er på forhånd indøvede svar, som politikerne aflirer uanset, hvordan journalister stiller et spørgsmål om helt samme emne. Papegøjesvar som fx ny-klassikeren »Der kommer en god løsning i morgen« har i øvrigt den kedelige effekt, at vælgerne føler sig til grin og får endnu mindre tillid til politikerne, end de har i forvejen.

Groft sagt ser frem til at høre papegøjesvarene fra rød bloks politikere, når de hver for sig skal forklare vælgerne, at de ikke kan levere på deres valgløfter.