Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hvad er alternativet til sund fornuft i svømmehallen?

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kønsapartheid

Peter Nedergaard

I Tingbjerg Svømmehal må fædre ikke se deres små piger svømme. Svømningen er kønsopdelt. Seks gange årligt er forældrene ellers inviteret indenfor. Men det gælder kun mødrene. Fædre har ingen adgang.

Den politisk ansvarlige, Franciska Rosenkilde fra Alternativet, forsvarer den indførte kønsopdeling med, at målet nogle gange helliger midlet.

Groft sagt skal ikke i den forbindelse trække de historiske paralleller for langt. Vi undrer os blot over alternativet til sund fornuft.

Karsten Hønge som ny formand

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I skumle journalistiske kredse hører man rygtet, at SF opstiller Karsten Hønge som ny formand for Folketinget. Partiet forsøgte efter bedste evne at skaffe sig af med den besværlige »vikar fra Helvede« ved at opstille ham til EU-Parlamentet. Forsøget var en fiasko, for Hønge opdagede ledelsens desperate forsøg og nægtede at rejse til EU.

Det viste sig, at dette vælgerbedrag kun øgede Karsten Hønges popularitet, og Hønge scorede stærkt forøgede personlige stemmetal. Så nu hænger partispidsen alligevel på vikaren.

Det var her, at rygterne hos journalisterne begyndte, for hvordan kan Pia Olsen Dyhr så skaffe sig af med Hønge? I gamle dage var der altid en stilling som Kommitteret for Hjemmeværnet eller Generalkonsul i Flensborg ledig, så man var af med brokkehoveder. Men de stillinger er besat, og derfor satser partiledelsen på formandsposten for Tinget. Hønge skal have sagt ja til opstilling, men vil han tage jobbet, hvis han bliver valgt?

Fy fy skamme

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

»Det er en skandale,« udtaler Københavns radikale socialborgmester, Mia Nyegaard, om det kommunale ungdomscenter Crossroad i Tingbjerg, der er blevet brugt som tilholdssted for banden Loyal to Familia. Politiet har fundet både maskinpistoler og håndgranater på stedet og vurderer, at cirka to tredjedele af brugerne var bandemedlemmer.

Groft Sagt er forvirret. Det er blot måneder siden, at fungerende justitsminister Søren Pape (K) bedyrede, at der ikke var nogen bandekonflikt. Samtidig må vi erklære os enig med en radikal - det er en skandale. Til gengæld er alt ved det gamle i København, for da kommunen først blev bekendt med problemet, skred den ind med vanlig konsekvens.

»Pædagogerne tog en snak med de unge om, at det her er uhensigtsmæssig adfærd, og det accepterer vi ikke,« siger Mia Nyegaard. Herefter kom der, så vidt hun er orienteret, ikke lige så mange LTF-medlemmer i centret.