Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Hurra for en ærlig russisk ambassadør

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tilståelse

Lars Møller

Forsvarets Efterretningstjeneste vurderer, at russiske påvirkningskampagner vil udgøre en stigende trussel mod Danmark. En sådan kampagne menes at ville kunne finde sted i forbindelse med en valgkamp, som man har set det i flere andre lande.

I sommeren 2018 afslørede den russiske ambassadør i Danmark, at de russofobiske udtalelser ikke overraskede ham. Han kunne yderligere uddybe, at da der ikke var forskel på den russofobiske tilgang hos den danske regering og opposition, gav det ingen mening at blande sig i danske valg.

Groft sagt bøjer nakken i dyb respekt for ambassadørens ærlighed. Sligt ses sjældent. Han siger jo, at hvis der havde været en opposition, som havde den rette holdning til moder Rusland, så ville det give mening at blande sig. Tak for det.

Stærk tobak

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Da Københavns Kommune i 2012 lancerede »Røgfrit København«, var andelen af dagligrygere i hovedstaden på 17 pct. Her syv år og 50 mio. kr. senere er tallet steget til 18 pct. Kommunen har således brugt en formue på at få københavnerne til at ryge mere.

Det er ellers hensigten, at antallet skal være nede på fire pct. i 2025. Groft Sagt er bare glad for, at det kun er 50 mio. kr. der er gået op i røg. Ellers var der sikkert kommet endnu flere rygere.

Man skulle ellers tro, at det var muligt for politikerne at finde meningsfuld beskæftigelse: Byen er møgbeskidt, skolerne er nedslidte og boligpriserne er skyhøje. Alligevel dyrkes projektmageri som aldrig før. Kernevelfærden ignoreres, mens rådhuset hælder penge i lommerne på smarte reklamefolk og konsulenttyper. Det kræver stærk tobak at holde ud.

Den bedste udenrigsminister

Bent Blüdnikow

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Danmark er nu medlem af FNs Menneskerettighedsråd - et rent minefelt. Anders Samuelsen (LA), Danmarks bedste udenrigsminister, som han har tituleret sig, har proklameret, at Danmark vil gøre op med diktaturstaternes tyranni i rådet. Han vil sørge for, at Israel, der får flere fordømmende resolutioner end resten af verden tilsammen, skal behandles fair.

Første møde i rådet er 18. marts og de muslimske lande har allerede fremsat en resolution, der fordømmer Israel for Gaza-grænse sammenstød, hvor Hamas sendte folk mod grænsen med ulykkelige følger. Vil Danmarks bedste udenrigsminister stå fast og stemme imod den fordømmende Israel-resolution? Mon ikke han har fået at vide af sine embedsmænd, at han skal holde lav profil og som Danmark har gjort det i Generalforsamlingen stemme sammen med de muslimske lande, så Danmark
ikke risikerer noget som helst? Vi venter spændt på Danmarks bedste udenrigsminister.