Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft Sagt: Spar os for Løkke i løbetøj

Foto: Claus Bigum

Løkkes hverdag

Anne Kirstine Cramon

Nærværende avis forsøger at skabe forargelse over, at Lars Løkke Rasmussens team i skabelsen af dokumentaren »En ualmindelig hverdag« om statsministerens liv havde sikret, at der eksempelvis ikke ville blive vist materiale af en storrygende Løkke og at Statsministeriet havde mulighed for at stoppe optagelser, hvis de ikke var flatterende for Løkke.

Groft Sagt forstår ikke, hvorfor det er så forargeligt. Sådanne aftaler indgår i skabelsen af langt de fleste TV-programmer, så deltagerne kan gardere sig mod at blive fremstillet på en måde, der ikke afspejler virkeligheden - måske med undtagelse af Luksusfælden, der netop overlever på at kunne skamklippe deltagerne til at fremstå som foragtelige personager. Groft Sagt ville dog ønske, at Statsministeriet også havde sørget for at få stoppet optagelser af statsministeren i løbetøj.

Verdensborger med svovlmund

Eva Selsing

Hvis ikke medierne var så fikseret på alt, der er galt med den amerikanske præsident, kunne de snildt finde både selvoptagethed, sproglig grovhed og en særdeles løjerlig tolkning af livet som statsmand herhjemme. Vor selfie-postende, på skatteborgernes regning ødselt designermøbel-shoppende, smiley-anvendende udenrigsminister A. Samuelsen fra partiet Liberal Alliance, er en skøn kombination af det hele – og nu også med Udsyn a la 1992. I en Facebookopdatering (dog, denne ene gang, uden badebilleder af ministeren selv, men i stedet en skål asiatisk mad) hylder Samuelsen globaliseringen, thi foruden den ville vi kun spise frikadeller. Dertil svarer flere, at ministeren bekvemt overser al volden, terroren og utrygheden, almindelige mennesker har fået i følgegave.

Hvilket får vort diplomatis kransekagefigur til at svare, med en sært ungdommelig svovlmund, at »SKAL jeg hver fucking eneste gang jeg taler pænt om andre også fremhæve alle idioterne…«. Ah. Det er liberalt, det er progressivt, det er statsmandstale anno 2018. Og så endda sagt på internationalt - thank u for globalismen!

Det er gas

Lars Møller

Når nytårsklokkerne ringer 2019 ind slipper mange tusinde danskere for at betale topskat. Disse åbenbart asociale topskattelettelser blev vedtaget med Helle Thorning-Schmidts og Mette Frederiksens skattereform fra 2012. Det er betryggende at vide, at SF som bekendt også var en del af regeringen på daværende tidspunkt. De Radikale regner Groft sagt ikke med i denne henseende.

Der er altså ingen grund til at frygte skattemæssige konsekvenser ved et eventuelt rødt regeringsskift ved et kommende folketingsvalg. De siger et, men gør noget helt andet, hvilket jo er yderst betryggende, når man hører på alt det nuværende øregas. Den røde regering fik topskattelettelser igennem, som den blå slet ikke tør drømme om. En gang til – tak.