Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nu vil de Radikale styrke folkekirken

Radikal ateist vil styrke folkekirken

Hans Hauge

En repræsentant fra den omfangsrige Helweg Pedersen-klan, Rasmus, var sammen med Pia Kjærsgaard inde i en kirke. Det var i DRs serie »Langt fra Borgen«. I kirken mødte de to en præst i præstekjole, for det er sikkert DRs forestilling, at præster går rundt i kirkerne i præstekjole  ligesom i de katolske lande.

Som bekendt vil de Radikale privatisere folkekirken og alt dens væsen og dermed gøre en masse mennesker arbejdsløse: organister, kordegne, kirketjenere osv. Rasmus Helweg Pedersen, der er ateist, mente, at hvis kirke og stat blev adskilt, ville kirken blive levende, og den ville blive styrket.

Med andre ord: Det Radikale Venstre går ind for en stærk kirke. Det er jo absurd. Mon de har hørt om noget, der hed Reformationen?

Vi er med

Lars Møller

Socialdemokratiet er på vej i den rigtige retning. Hvis socialisterne overtager styringen efter et kommende folketingsvalg, vil man brandbeskatte omkring 11.000 velhavende danskere. Det betyder en reel beskatning på 121 pct., hvilket Groft sagt synes er fremragende. Socialdemokratiet mener nemlig, at den absolutte top i samfundet skal bidrage mere til fællesskabet.

Groft sagt vil også gerne deltage i kampen mod de rige svin. De betaler jo stort set ikke skat, hvorfor man burde overveje en stigning af deres indkomstskat. Alle beløb, der overstiger en socialistisk gennemsnitsvælgers indtægt, bør også beskattes med 121 pct. Det vil give mere til fællesskabet. Vi bør bygge en mur, så de rige ikke stikker af til udlandet. Der er socialistiske fortilfælde. Det gik nemlig fint i DDR.

Humanistisk poesi

Eva Selsing

Eva Agnete Selsing Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum.

Den alment accepterede voldsromantik rettet mod præsident Trump når ugentligt nye højder. Senest var det Hollywood-damen Bette Midler, som tweetede et hjemmegjort digt om, at Trump skal hænges - og hans familie med: »hæng familien GODT OG HØJT.«

Heldigvis er man dygtige til, i medier og hvor lyserødheden ellers har skvulpet hen, at fordømme »hadtale« og udsagn, der »splitter.« Så en skarp reprimande fra alverdens godhedsretoriske sjæle fra alle de pænhedsdyrkende platforme, er utvivlsomt på vej mod den svovlmundede kendis.