Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt må skride ind: Der er sket en misforståelse i Alternativet

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kammerat Napoleon

Lars Møller

Så er den gal igen i Alternativet. På det seneste har to medlemmer af partiets hovedbestyrelse trukket sig fra deres bestyrelsesposter og oven i købet kritiseret den politiske ledelse. De kalder også partiets store stifter, Uffe Elbæk, for hamrende inkompetent eller i besiddelse af manglende integritet.

Årsagen til disse bandbuller er, at folk skal vide, hvad de stemmer på. Det er absolut ikke det positive billede, som vises udadtil. Her må Groft sagt skride ind. Fuldstændig som George Orwells bog, Kammerat Napoleon, hvor dyrene overtager en gård og ender i tyranni, så er der her tale om en misforståelse.

Både i bogen og i virkeligheden ville alle have det meget bedre, hvis de blot anerkendte ledelsens guddommelige ret til at opføre sig som den vil.

Statuen i Thyregod

Anne Kirstine Cramon

Anne Kirstine Cramon. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Berlingske og PeopleGroup, der ejer Radio24syv, byder ikke på frekvensen igen. Det skyldes, at Dansk Folkeparti er lykkedes med at få opsat krav, der er umulige at opfylde for at kunne videreføre Radio24syv i sin nuværende form. Medieforliget er endnu et eksempel på, at Dansk Folkeparti altid tager afsæt i Janteloven, når de fører politik.

Den sørgelige sandhed er, at der sandsynligvis er lige præcis 0 mennesker, der på grund af lukningen vælger DF til, og så er det jo perfekt for lille Tulle, at han igen fik lov at ødelægge andres fest, fordi han ikke selv kan danse.

Men nu må statuen hjemme i Thyregod da snart være lige om hjørnet. Hvis de altså ikke har travlt med at lave én af Kirsten Birgit.

The Times They Are A-Changin'

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Engang var pædagoger sådan nogle med lilla ble om hovedet, som gik ind for fred for enhver pris og gjorde selv den mindste børnehave til atomvåbenfri zone. Det er længe siden.

Avisen.dk har gennemgået investeringerne hos de 17 største pensionsselskaber i Danmark. Det viser sig, at Pædagogernes Pensionskasse er en af de fire danske pensionskasser, som har investeret mere end én procent af deres midler i virksomheder, der har med atomvåben at skaffe.

Groft sagt har absolut intet imod disse investeringer. De er foregået i virksomheder i NATO-landene USA, Frankrig og Storbritannien. De er prisværdige og helt i tråd med Danmarks forsvarspolitik. Men samtidig er det virkelig uretfærdigt, når pædagogerne stadig render rundt med et ry som nogle naivt fredselskende idioter. Det må stoppe!