Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Han var en fiasko, så nu bliver han forfremmet

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Berlinerluft

Jarl Cordua

Groft sagt lykønsker Forsvarsministeriets afgående departementschef Thomas Ahrenkiel med posten som Danmarks nye ambassadør i Berlin.

Det er en ikke ubetydelig præstation, at man kan opnå en af de vigtigste poster i diplomatiet efter at have haft fiasko med at lede en så stor og skandalepræget organisation som Forsvarsministeriet og undervejs bl.a. have undskyldt sig med, at han som øverste ansvarlig ikke læste sine e-mails. (Den nye chefs vane bør medarbejderne på ambassaden nok lige skrive sig bag øret. Husk at få kvittering for »læst e-mail«!)

Det afslører også en mærkværdig personalepolitik i staten, at Ahrenkiel sin uduelighed til trods formår at blive forfremmet til en stilling, hvor han skal trække berlinerluft fremfor at blive observatør i Timbuktu eller henslæbe tilværelsen som særlig kommitteret på Elefantkirkegården i Finansministeriet indtil pensionsalderen.

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Odense Kommune snubler

Bent Blüdnikow

Der lægges snublesten i Europa for at mindes nazismens ofre. Nu er de første 12 sten lagt i Danmark. Men den går ikke i Odense, for kommunalbestyrelsen mener, at fremtidige grundejere kan fjerne stenene, selv om stenene ligger på det offentlige fortov udenfor huset. Det vil kunstneren bag stenene Gunter Demnig ikke acceptere, så han vil ikke lægge sten i Odense Kommune.

»Vi vil gerne undgå konflikter med grundejerne. Der skal ikke ligge en sten, som er til gene for dem, der bor op og ned ad den,« siger Anders W. Berthelsen (S), medlem af Odense Byråd.

Således bliver Odense kommune eneste sted i Europa, hvor man giver fremtidige grundejere lov til at fjerne sten. Vi har set vanvittige revolutionære vælte statuer og nu giver politikere altså grundejere lov til at fjerne sten, der burde ligge til evigt minde om nazismens ofre.
Ahistorien er over os.