Søren Frank tog bad i foie gras, trøfler og bladguld på »hemmelig«, minimalistisk Michelin-restaurant

Man bader i tryg luksus i form af foie gras, trøfler og bladguld på den ellers meget ydmyge Michelin-restaurant Clou.

Når restauratører skifter adresse, er det normalt for at opgradere restauranten og få mere plads. Da Jonathan K. Berntsen for et par siden flyttede sin restaurant, som har haft en Michelin-stjerne siden 2014, gik han imidlertid den modsatte vej. Clou flyttede fra luftige saloner i småmondæne Borgergade til yderst beskedne lokaler overfor kartoffelrækkerne på Øster Farimagsgade. Formålet var angiveligt at komme tættere på gæsterne, således at de to kokke i køkkenet i kælderen selv kan betjene de bare 12 kuverter i den høje stue.

Forholdene i den høje spisestue på Clou er yderst beskedne. Niels Ahlmann Olesen

Kultchampagner – not!

Der er i det hele taget ikke meget Michelinagtig ødselhed over forholdene i det, som mest af alt ligner en gammel butikslejlighed, der har fået en ordentlig gang maling. Ved ankomsten stod jeg således og flagrede med min frakke midt i den minimale spisesal i adskillige minutter, mens tjeneren var optaget af at holde et længere vinforedrag ved et af bordene, indtil jeg endte med selv at hænge den på en stumtjener. Alene den oplevelse siger mig, at Clou næppe er i spil til to stjerner, når den nye Michelin-stjerner for Norden uddeles på næste mandag.