Søren Frank: Revitaliserede Nørrebro Bryghus serverer igen sjovt øl

Med den nye linje, Braw, som håndbrygges på stedet, og et udmærket køkken er Nørrebro Bryghus igen inde i kampen på byens stadigt mere spændende ølscene.

Nørrebro Bryghus – Bartender
Nørrebro Bryghus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Nørrebro Bryghus åbnede helt tilbage i 2003 og var således en af pionererne i den danske mikrobrygrevolution. Siden er Nørrebro blevet mainstream og knapt så mikro, i dag brygges øllet på et større anlæg ude i byen og kan fås i nærmest ethvert supermarked endda ofte til tilbudspriser.

Med andre ord har der ikke været det helt store incitament for undertegnede til at lægge vejen forbi brewpubben på Nørrebrosiden af Ryesgade i snart en del år. I hvert fald indtil for nylig, hvor bryggeriet lancerede den nye linje, Braw, med eksperimenterende håndværksøl brygget på det oprindelig anlæg i Ryesgade.

Efter et par møder med stimulerende Braw-bryg ude i byen på forskellige restauranter, var jeg fristet til igen at lægge vejen forbi det gamle vandingshul på Nørrebro.

Baren med 20 fadølshaner ligger i Nørrebro Bryghus' kælder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Huset er delt i to: I kælderen finder man 20 haner med Braw, Nørrebrogade og en række andre spændende bryggerier, som kan nydes med lidt snacks. Hvis man vil have en mere substantiel ret, må man gå et par trin op til spisesalen, hvor øludvalget til gengæld er mere begrænset og mainstreamagtigt. Man kan dog godt spise oppe og så gå ned i kælderen for at  bestille og betale sin øl og tage den med op til bordet igen. Noget besværligt, men ikke desto mindre hvad vi endte med at gøre – vi gider nemlig ikke at drikke kedeligt øl, hvis der er noget sjovere i farvandet.

Nørrebro Bryghus. »Smell the Funk«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

En duft af funk

Vi begyndte med to små fadøl, henholdsvis »Smell the Funk« (35 kr.) en Braw-øl af den lyse, friske, franske saisontype brygget med vildgæren brettanomyces, som netop giver udpræget dyrisk eller »funky« duft, som amerikanerne kalder det. Min ledsager var ude i ekstremerne i form af »Howdy« fra Landskrona bryggeriet, Brekeriet (50 kr.), en abnormt syrlig (og dyr) sour ale gæret på egefad. Faktisk var den så syrlig, at vi var nød til at nippe til fine snacks i form af ølpølser (30 kr.) og blandede nødder (35 kr.).

Gedigen tatar med kartoffelchips og brøndkarse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Herefter trak vi op i  spisestuen, hvor man serverer henholdsvis en trerettersmenu til 330 kr. og småretter til 130 kr. stykket (to for 240 kr.). Min ledsager startede med en god tatar rørt med blandt andet cognac og sennep, toppet med brøndkarse og sprøde kartoffelchips. Jeg fik fint sprødstegte brisler med svampecreme, estragonolie og syltede rødløg.

Stegte brisler med svampecreme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

To islændinge kommer til byen ...

I glasset havde jeg en øl med den rekordlange titel »Two Icelandic Guys Comes To Copenhagen And You Wont Believe What Happens Next« (48 kr.). Det viste sig at være en glimrende såkaldt farmhouse ale (beslægtet med saison) endnu engang tilsat brettanomyces med et lidt funky resultat.

»Dial M For Monkey«. Berliner-weisse med ananas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Med ledsager drak en »Dial M For Monkey« – en syrlig berliner-weisse brygget med ananas, men ikke så meget at der gik piña colada-tropefest eller børnefødselsdag i den.

Slider med fyld af saftig durocgris og trøffelmayo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

I anden ombæring valgte jeg en slider (miniburger), i realiteten en fræk lille flæskestegssandwich med en tyk skive af den fine, velsmagende durocgris, trøffelmayo, syltede agurker og -løg. Hertil havde jeg behov for en mere brunt og maltet bryg, valget faldt på Braws »For Beatrice« en IPA lavet på rug med masser af humle og effektive 6,9 procent til at skylle den fede grissebasse ned med.

»For Beatrice«. IPA lavet på rug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Kammusling med sprødt kyllingeskind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Drik den hvede!

Min ledsager derimod var ude i det mere lyse univers med en kombination af stegt kammusling, sprødt kyllingeskind, spinat og dildolie – i glasset »Just Wheat It« (48 kr.) en lys og let hvedeøl brygget af Braw.

»Just Wheat It«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Og således kunne vi konkludere, at Nørrebro Bryghus igen er værd at besøge, hvis man er på jagt efter spændende og unikke øloplevelser i farvandet uden for den brede midterstribe. Hvad angår servicen, kunne vi godt have ønsket os lidt mere viden og autoritet, men da maden ikke fejlede noget, ender vi på solide fire stjerner.

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3. tlf.: 35 30 05 30

Priser fra: Øl 35 kr. Retter 130 kr. Snacks 30 kr.