LêLê lukker restauranter – stor kæde overtager lokalerne

Vietnamesiske LêLê lukker to store restauranter i København, og har nu kun små gadekøkkener tilbage.

Restaurant LêLê lukker restauranterne på Vesterbrogade og på Østerbro i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Berg

Det er slut med varm Pho og friske forårsruller på Vesterbro og Østerbro. Den vietnamesiske restaurantkæde LêLê lukker restauranterne i de københavnske bydele, men kæden beholder gadekøkkener på Amager, i lufthavnen og på Fisketorvet.

Det skriver folkene bag restauranten i et opslag på Facebook.

»Efter mange dejlige år på Vesterbro og Østerbro, har vi truffet den beslutning at sælge disse to forretninger. Vi takker alle jer kunder for jeres opbakning gennem årene og ser frem til at møde jer på vore andre lokationer,« lyder det i opslaget.

Politiken kunne først berette om, at det er den store restaurantkæde Cofoco, der overtager lokalerne efter LêLê.

Det bekæfter Caroline Fehrn-Christensen, der er kommunikationschef i Cofoco overfor Berlingske.

»Vi har overtaget LêLês lejemål på Vesterbrogade 40 og 56 og Østerbrogade og glæder os til at åbne to nye Cofoco-restauranter i de kommende måneder. På Østerbrogade 56 slår vi til foråret dørene op til endnu en Corsa Pizza, efter stor succes på Islands Brygge med den første Corsa Pizza, som åbnede i starten af sommeren 2019,« siger hun til Berlingske. Hun understreger, at Cofoco ikke har købt sig ind i LêLê-koncernen.

Cofoco ønsker endnu ikke at afsløre, hvilken restaurant der åbner i de store lokaler på Vesterbrogade 40, de husede den store LêLê-restaurant.

Det vil fortsat være muligt at spise vietnamesisk gademad fra LêLê, da man kan købe færdigretter i Irma og hos Coop, og der vil fortsat være åbne gadekøkkener.

»I kan stadig nyde vores vietnamesiske mad i vores Street Kitchens på Fisketorvet, Amager Strandvej og i lufthavnen,« skriver LêLê i opslaget.

Restauranten på Vesterbrogade åbnede i 2006.

Direktør i LêLê, Dan Bång, har ingen kommentarer til salget af forretningerne, da Berlingske henvender sig.

I 2019 gik LêLê konkurs, og der skete efterfølgende en virksomhedsoverdragelse, der betød, at der blev startet et nyt selskab under samme navn.

LêLê har de seneste år været martret af blodrøde tal og havde i resultatopgørelsen for 2018 et underskud på 2,6 mio. kr. samt en negativ egenkapital på 2,9 mio. kr.

Efter konkursen i 2019 forklarede Lele-direktør Dan Bång, at konkursen var en positiv historie, da man kørte forretningen videre, og undgik fyringer. At det skulle være en positiv historie fik blandt andet manden bag ølgiganten Mikkeler, Mikkel Borg Bjergsø, op i det røde felt.

»Jeg synes, det er ekstremt arrogant at skrive, at det er en positiv historie. Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet,« skrev han på Facebook.