Mikkeller går til angreb på LêLê: »Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet«

Den vietnamesiske restaurantkæde LêLê er gået konkurs, hvilket virksomhedens direktør i B.T fremlagde som en positiv historie. Det har fået manden bag Mikkeller op af stolen.

»Jeg ville ikke bare have ladet det gå konkurs. Jeg synes, man skal tage ansvar for sine egne handlinger. LêLê-familien har startet noget godt for mange år siden, og nu går det åbenbart ikke så godt længere, og så synes jeg bare, at man skulle have ladet det gå konkurs og lade det være det,« siger Mikkel Bjorg Bjergsø, manden bag Mikkeller, til Børsen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg synes, det er ekstremt arrogant at skrive, at det er en positiv historie. Det er simpelthen at stå og grine kreditorerne lige op i hovedet,« skriver Mikkeller-ejer Mikkel Borg Bjergsø på Facebook.

Ølmandens reaktion kommer på baggrund af restaurantkæden LêLês konkurs. Ifølge B.T. gik virksomheden konkurs, da den havde en negativ egenkapital. Derfor ønskede man at få en ny investor ind, og det hele endte med, at LêLê begærede det gamle selskab konkurs.

Alt i alt var det en positiv historie, sagde direktøren for LêLê, Dan Bång til B.T, Det var det, der fik Mikkel Borg Bjergsø til at reagere på Facebook.

»Jeg ville ikke bare have ladet det gå konkurs. Jeg synes, man skal tage ansvar for sine egne handlinger. LêLê-familien har startet noget godt for mange år siden, og nu går det åbenbart ikke så godt længere, og så synes jeg bare, at man skulle have ladet det gå konkurs og lade det være det,« siger Mikkel Borg Bjergsø til Børsen.

Til B.T sagde LêLê-direktøren: »Vi har ladet aktiviteterne i det gamle selskab videreføres til et nyt. Det er business as usual. Det er samme koncept og samme medarbejdere.«

Den udtalelse fortryder han nu.

»Det kom til at fremstå arrogant, men det var ikke det, der var meningen med det. Jeg kan godt se, at det fremstår arrogant at kalde det en positiv historie, men jeg mente bare, at det trods alt er positivt, at medarbejderne får lov til at beholde deres arbejde,« siger Dan Bång til Børsen og uddyber:

»Det er også derfor, at alle er kede af den her situation, men man skal også kigge tilbage. Vi har været i gang siden 2003, så det er ikke fordi, der er tale om en nystartet virksomhed, som åbner op den ene dag og lukker ned den næste. Sådan er det jo slet ikke.«

LêLê har de seneste år været plaget af underskud. Sidste år lød det på 2,6 millioner kroner, mens egenkapitalen var negativ med 2,9 mio. kr.

»Det havde slet ikke haft nogen værdi, hvis vi havde ladet det gå konkurs og ikke havde lavet en virksomhedsoverdragelse,« siger LêLê-direkøren til Børsen.