Holdet bag hypet christianshavnerrestaurant åbner nyt i Nordhavn

Restaurant Lola, der holder til i Lille Mølle på Christianshavn, udvider familien med en lillebror.

På Lola er socialt ansvar en del af grundtankegangen. De tanker vil man føre med videre på Loui. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Restaurant Lola på Christianshavn har end ikke været åbent i et år, før holdet bag er klar til at udvide med endnu en restaurant.

Denne gang er det i Nordhavn, og restauranten får navnet Loui.

Hele sommeren har Lola kørt en pop op-restaurant i Nordhavn, og det er den midlertidige restaurant, der nu bliver permanent.

Restauranten får til huse på The Audo, der er en kombination af kontor, showroom, café og boutique-hotel og altså nu også får tilført et spisested.

Det kulinariske fokus på Loui bliver fisk, grønt og »friskhed«, forlyder det. Inspirationen til konceptet er »storbyen ved havet«. Loui ligger selv på havnen, og inspirationen er hentet i Tel Aviv, Athen, Palermo og Marseille.

Restaurant Lola åbnede i november 2019, og udvidder nu med ny restaurant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Isabelle Kube.

Bag Lola, og nu også Loui, står et helt hold af madiværksættere. Ejerkredsen består af flere forskellige, men det er kokkene og partnerne i virksomheden Rune Toft og Mette Strarup, der kommer til at drive Loui. Kamilla Seidler, der er et kendt ansigt på Lola, fortsætter som kok på Lola.

Rune Toft, partner

»Vi arbejder med årstidens råvarer, som vi mikser rundt i et hav forskellige teknikker, traditioner og sammensætninger.«


»Køkkenet skal have en havnebys energi og udsyn. Vi arbejder med årstidens råvarer, som vi mikser rundt i et hav af forskellige teknikker, traditioner og sammensætninger. Udover frisk fisk og grillede spyd,kommer du for eksempel til at møde det tyrkiske brød simit med forskellig smørelse. Du kommer til at møde en linsesalat med syltet citron og grillet grønt og tomater i en masse teksturer og en grillet agurkeret med yoghurt og pistacie og salsa, der hedder en zhoug, og som man finder flere forskellige steder i Mellemøsten,« siger Rune Toft.

Loui holder til på The Audo i Nordhavn, der er en kombination af hotel, showroom og kontorer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Armin Tehrani.

På Lola er socialt ansvar en del af grundtankegangen, og de tanker vil man føre med videre på Loui.

»Vi har samme filosofi som på Lola. Alle er velkomne, og vi har overskud til at hjælpe folk, som har brug for hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet eller behov for et fællesskab. Det skal vi have plads og tid til,« siger Mette Strarup.

Restauranten slår dørene op 14. september i Århusgade 130 og får åbent til frokost og aften alle ugens dage.