Hotel d’Angleterre aflyser populær juletradition

Københavnerne må kigge langt efter det sædvanlige juleri på Kongens Nytorv, og det er hoteldirektøren, der er »lyseslukker«.

Det er med årene blevet et tilløbsstykke for københavnerne, når Hotel d’Angleterre tænder lysene i sin juleudsmykning. Men det bliver der intet af i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Krestine Havemann

De seneste år er det blevet lidt af et tilløbsstykke for københavnerne at stå klar på Kongens Nytorv, når Hotel d’Angleterre afslører årets juleudsmykning af det gamle hotel.

Men i år bliver der ingen stort anlagt lystænding på Kongens Nytorv. På grund af coronavirussen har hotellet set sig nødsaget til at aflyse begivenheden, der de senere år har samlet mellem 20.000 og 30.000 besøgende på pladsen, hvor også Den Kongelige Livgardes Musikkorps har spillet julen ind.

Lucas Johansson, direktør for Hotel d’Angleterre

»I den nuværende situation ville det være uansvarligt at give anledning til, at så mange mennesker samles.«


»Vi ser desværre ingen anden mulighed end at aflyse vores traditionelle lystænding i år. Vi har ventet lang tid med at træffe beslutningen, i håbet om at situationen ville ændre sig, men med de nuværende perspektiver har vi ikke set en anden udvej,« lyder det fra hoteldirektør Lucas Johansson.

Direktøren understreger, at der fortsat vil være julepynt på d’Angleterre, men at det bliver i en meget mindre skala. Det kommer heller ikke til at blive oplyst, hvornår den nedskalerede julepynt bliver tændt.

»Det er med tungt hjerte, at vi må aflyse denne traditionsrige begivenhed, men i den nuværende situation ville det være uansvarligt at give anledning til, at så mange mennesker samles,« siger Johansson.

Hotellet har været pyntet op til jul i en lang årrække, men traditionen med at forsamle sig til lystændingen tog for alvor fart i 1999, hvor man kunne opleve Snedronningen køre sin kane gennem et snedækket islandskab med to hvide heste på den store balkon ud mod Kongens Nytorv.