Dansker vinder sølv ved Bocuse d’Or

Ronni Mortensen fra Geranium levede op til favoritværdigheden og tog sølv ved Bocuse d’Or Europe.

Danske Ronni Mortensen vinder sølv ved Bocuse d’Or Europe. Fold sammen
Læs mere

»Det er klart, at når man er så tæt på, er det altid en smule skuffende i øjeblikket ikke at vinde.«

Sådan siger danske Ronni Mortensen til Berlingske umiddelbart efter at have vundet sølv ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d’or Europe.

Efter at det blev annonceret, at arvefjenden Sverige tog bronze, var der mange, inklusive ikke mindst Mortensen selv, som havde håbet på guld. Førstepladsen gik imidlertid til norske Christian André Pettersen.

Ronni Mortensen smukke vagtelret blev serveret på et fad af corian i stedet for som normalt sølv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

»Vi er superglade for at have slået Sverige. Jeg synes, at vi har ydet en flot indsats, som er et godt skridt på vejen mod podiet i Lyon til næste år, (hvor Bocuse d’Or-finalen bliver afholdt 1. til 2. juni, red.),« siger Ronni Mortensen.

Det var på forhånd ventet, at Ronni Mortensen, der i det daglige arbejder som souschef på Geranium i København, ville ende på podiet i Tallinn. Dels fordi Ronni Mortensen har deltaget to gange før tidligere ved Bocuse d’Or-finalen i Lyon som assistent – i 2007 for Rasmus Kofoed, som dette år vandt sølv. Samt at netop Kofoed, som måske er verdens bedste konkurrencekok nogensinde, i år er Mortensens coach.

Anden servering ved Bocuse d’Or er altid en fadservering. Her Ronni Mortensens vagtler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

Ålemallen sad lige i skabet

Da Berlingske talte med Mortensen, efter at han havde afleveret sine to retter i går, var han også fuldt tilfreds med sin præstation:

»Det gik rigtig godt, maden sad lige i skabet. Der var selvfølgelig et par små bitte detaljer, som drillede lidt, eksempelvis en rødbedegelé. Men det er ikke noget, man ville lægge mærke til med mindre man kender mine to retter rigtig godt, og det gjorde dommerne jo ikke på forhånd,« sagde Ronni Mortensen, før resultatet var kendt.

»Tre timer inde i konkurrencen (som varer 5 timer og 35 minutter, red.) måtte vi lige hive os lidt op, for man kan ikke undgå at reagere på det pres, det skaber, når mange kokke med høje hatte kigger på én, og der er larm i salen,« sagde Mortensen.

Fiskeretten – i år afrikansk ålemalle – serveres på tallerken. Her Ronni Mortensens bidrag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix.

Konkurrencen bestod som vanligt af to dele: En fiskeret – i år afrikansk ålemalle – som skulle serveres på tallerken med vegetarisk tilbehør, samt en kødret – i år vagtel – som blev serveret på fad for dommerne.

De ti bedst placerede kokke går videre til Bocuse d’Or-finalen, der som altid afholdes i Lyon.