Danmarks eneste 3-stjernede Michelinrestaurant åbner nyt spisested

Efter 10 år på toppen af Parken får den gastronomiske slagkrydser Geranium en »grøn lillesøster«.

Køkkenet på Angelika bliver rent plantebaseret. Foto: Geranium Fold sammen
Læs mere

Gerd Angelika er mor til Danmarks mest prisvindende kok gennem tiden, Rasmus Kofoed, og netop »Angelika« bliver også navnet på et nyt spisested, der har sit udspring i den 3-stjernede Michelinrestaurant Geranium, som de seneste 10 år er blevet drevet af Kofoed og hans makker, Søren Ledet.

»Angelika« åbner d. 4. juni og vil udelukkende servere plantebaserede måltider. Stedet, der kommer til at have til huse i Geraniums såkaldte inspirationskøkken, ligger på den samme adresse ved Parken på Østerbro, som den gastronomiske slagkrydser Geranium har gjort siden 2010.

I første omgang er det planen, at »Angelika« udelukkende har åbent til frokost.

»Angelika« bliver en mere enkel og umiddelbar spiseoplevelse end Geranium, og Rasmus Kofoed fortæller, at køkkenets filosofi er inspireret af den gastronomiske opdragelse, han er vokset op med, hvor hans mor, Gerd, som er vegetar, altid har næret en stor kærlighed for og viden om det vegetariske køkken.

Post-corona

At åbningen sker nu i kølvandet på coronakrisen, skal bl.a. ses på baggrund af, at Rasmus Kofoed har tilbragt en god del af karantænetiden med sin familie på Samsø, hvor dagligdagen har stået på masser af grøn hverdagsmad, som nye kartofler, asparges, syltede ramsløg, smørbønner og en masse andet af det bedste fra det grønne køkken. Desuden, fortæller Rasmus Kofoed i en pressemeddelelse, har han eksperimenteret med iscreme, udelukkende baseret på planter.

Åbningen af Angelika har dog også en praktisk dimension, da coronakrisen som det vil være de fleste bekendt, har ramt særligt restaurationsbranchen hårdt.

»Coronanedlukningen er selvfølgelig medvirkende til, at vi nu slår dørene op til Angelika. For ud over, at det er en gammel drøm at lave et mere folkeligt grønt spisested, vil en del af Geraniums gæster, der kommer fra udlandet, nok ikke vende tilbage lige med det samme. Dette er derfor også en mulighed for at kunne holde på vores medarbejdere og samtidig give danskerne mulighed for at smage og opleve, hvad grøntsager kan«, siger Rasmus Kofoed i en pressemeddelelse, der er sendt ud her til morgen.

På Angelika vil der blive tilberedt velsmagende og sunde måltider skabt af økologiske og biodynamiske råvarer. De fleste urter og grøntsager hentes fra de nærtliggende gårde, Kiselgården og Birkemosegård, mens inspirationen hentes fra hele verden.

Angelika åbner torsdag den 4. juni og vil hen over sommeren holde åbent torsdag-lørdag til frokost. Menuen vil bestå af otte-ni grønne retter til omkring 650 kr.