Berlingskes anmeldere har talt: Her er de bedste frokoster i 2020

Frokostudbuddet i København ligger på et absolut topniveau. Til trods for nedlukninger og coronamalurt i bægret, har vores anmeldere alligevel spist sig gennem den ene topfrokost efter den anden. Her kan du læse om de bedste frokostoplevelser i 2020 i København, der byder både på hummer, tatar og den bedste krebinet anmelderen har smagt til dato.

Berlingske har samlet årets bedste anmeldelser på frokostområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold

Selma ★★★★★★

Kantarel og kål på Selma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

»Avantgarde eller ej, så er der slet ikke nogen tvivl om, at Selma befinder sig allerøverst oppe i toppen af det københavnske smørrebrødshierarki. Pettersson har gjort det indlysende at implementere alle de bedste principper fra det nye nordiske køkken i den danske smørrebrødstradition – således er det ikke mærkeligt, at Selma er blevet kaldt smørrebrødets svar på Noma.«

»Den krydrede christiansøsild var også i særklasse, utraditionelt toppet som den var med brunet smør, der bidrog med nøddeagtig fedme, og æbler, peberrod og bunker af karse, som tilføjede kant. Tredje sild på brættet var en saltet sild, stegt med fyld af smør, dild og sennep og ikke som normalt lagt i eddikelage. Ved serveringen var den bløde, saftige sild toppet med sennepskorn, kapers og syltede perleløg.«

»Der er med andre ord bonuspoint for innovation, og det samme er der i den grad for at have et øludvalg, som ligger klasser over, hvad man ellers ser på smørrebrødsscenen. Lagt sammen med glimrende betjening når vi for første gang nogensinde for en smørrebrødsrestaurant op på seks stjerner.«

  • Selma
  • Rømersgade 20, 1103 København K
  • Priser fra: Fireretters menu 345 kr. Smørrebrød 105 kr.

Læs hele anmeldelsen her.

Carl Nielsen ★★★★★☆

Tre slags sild: Lakridssild, dildsild og peberrodssild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

»Det er ingen hemmelighed, at den kvalitative barre for smørrebrød i københavnske frokostrestauranter efterhånden ligger umådeligt højt. Desto mere imponerende er det så, når nogen evner at springe direkte ind i feltets superliga kun få dage efter åbningen. Men det er præcis, hvad Restaurant Carl Nielsen har gjort.«

»Hurtigt ankom vores første bestillinger. Min ledsager fik den mest elegant anrettede rejemad, jeg har set. Rejerne var friskpillede, hvilket altid afslører sig i sødmen og konsistensen. Det pocherede æg var perfekt eksekveret, og igen var der brugt bakskuld-mayo til at give retten fedme og umami, og masser af frisk kørvel virkede som kontra. Perfektion.«

»Vi ender på fem velspillende stjerner til Carl Nielsen, som jeg meget snart skal besøge igen – og det bør du også gøre!«

  • Restaurant Carl Nielsen
  • Toldbodgade 5, 1253 København K
  • Priser fra: Smørrebrød fra 89 kr.

Læs hele anmeldelsen her.

​Møntergade ★★★★★☆
Den stegte sild på Møntergade, serveret med bløde løg og fedtegrever, er den bedste, Søren Frank til dato har smagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

»Jeg lagde ud med et stykke nærmest pornoagtigt smørrebrød bestående af smørristet rugbrød med hummertatar toppet med et friteret æg og små dutter af løgmayo. Umiddelbart var jeg lidt bange for, at det brutale brød skulle overdøve det sarte skaldyr, men nej – hummer har mere power, end man tror, og her matchede den fint de nøddede noter fra det smørstegte brød og indgik i en smuk symbiose med den løbende æggeblomme fra det friterede æg. Jeg var straks i seksstjernet humør, som på ingen måde blev dårligere, da jeg fik mit næste stykke.«

»Jeg må sige, at dette formentlig er den bedste stegte sild, jeg har fået – endda endnu bedre end den, jeg selv laver derhjemme, og så skal der altså noget til!«

»Da vi således efter et par rigtig glimrende, bløde dobbelte espressoer (40 kroner) og lidt petit fours gjorde regnskabet op, endte vi med fem store stjerner og en anmærkning om, at ingen i byen lige nu laver bedre smørrebrød end Møntergade.«

  • Møntergade
  • Møntergade 19, 1116 København K
  • Priser fra: Smørrebrød 100 kroner, forretningsfrokost 395 kroner.

Læs hele anmeldelsen her.

Raadvad Kro ★★★★★☆

To saftige rødspættefileter med hjemmelavet remoulade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg.

»Det er ikke kompliceret at lave en klassisk dansk fiskefilet med remoulade, så derfor skal den sidde lige i skabet, hvilket den så også gjorde her.«

»Jeg var i humør til smørrebrød og havde således valget mellem marinerede sild eller karrysild og rødspættefilet. Jeg endte med den marinerede, fordi den blev serveret med rygeost rørt med fløde og cremefraiche samt radiser, hvilket jeg ikke har set før.«

»Jeg fortrød bestemt ikke valget, eftersom silden var flot, stor og velsmagende, og tilbehøret fungerede så godt, at det kan undre, at der ikke er nogen, som har fundet på at servere sild a la sommersalat før (det er der måske også; jeg har bare ikke set eller smagt det). Ikke mindst røgsmagen og ostens cremede, blide tekstur passede perfekt til den salte sild.«

»Raadvad kører den klassisk, men heldigvis ikke på en så statisk måde, at man falder i søvn – både tatar og sildeserveringerne var således nænsomt opdaterede i forhold til det urklassiske forlæg. Og ikke mindst er både råvarer og finish absolut i orden – der var faktisk ikke en finger at sætte på vores frokost denne søndag i Dyrehaven.«

 

  • Raadvad Kro
  • Raadvad 52, 2800 Kongens Lyngby
  • Priser fra: Ret 185 kr. Smørrebrød 85 kr.

Læs hele anmeldelsen her.

Aamanns 1921 ★★★★★☆
Aamanns 1921 serverede den bedste krebinet, anmelderen nogensinde har smagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl.

 

»Det er svært helt at overvurdere Adam Aamanns betydning for det nye nordiske smørrebrød. Bevares, der fandtes også rigtig godt smørrebrød, inden Aamann åbnede dørene på sit oprindelige sted i Øster Farimagsgade, men hans innovative og elegante nyfortolkninger ændrede danskernes primære bidrag til verdensgastronomien, smørrebrødet, permanent.«

»Jeg kunne ikke dy mig for at se og smage stedets fortolkning af krebinet, som også hørte til de »små retter«. Jeg måtte konstatere, at det var den bedste af slagsen, jeg har smagt.«

»Frokosten på Aamanns 1921 er utvivlsomt en af byens bedste, og Aamann er de komplementære smages mester. Der var virkelig ikke mange hår i suppen under vores besøg hos »Adam Dobbelt-A«. Man kunne anføre, at hvis man er rigtig grosserersulten, skal man op på tre retter/stykker, og så er det ikke helt billigt, men her på Aamanns 1921 er maden hver eneste krone værd – og lidt til.«

  • Aamanns 1921
  • Niels Hemmingsens Gade 19-21,1153 København K
  • Priser fra: Smørrebrød 95 kr. Retter 135 kr.

Læs hele anmeldelsen her.