
Søren Frank: Her har du vinen til sommerens fester
Vinmarker i Nahe, Tyskland. Jonas G'ttler
Den naturligt mousserende pet nat er den ultimative hipsterjuice og et godt bud på en læskende sommervin.
Det er højsæson for konfirmationer og bryllupper, snart kører studentervognene rundt i gaderne, og så følger midsommer og sankt hans. Der er med andre ord akut behov for bobler derude og meget gerne i store mængder, så prisen må gerne være overkommelig. Et bud på dette kunne meget vel være pet nat, som er forkortelsen af pétillant naturel.
Pétillant naturel, også kaldet methode ancestrale eller i Italien col fondo, er den oprindelige, umanipulerede måde at lave mousserende vin på. Ved pet nat-metoden hælder man vinen på flaske, mens den stadig gærer, og lukker til med kapsel, således at kulsyren, som altid udvikles ved gæringen, fanges i flasken og bliver til bobler. Modsat champagnemetoden, hvor man først gærer vinen helt færdig og derefter hælder den på flaske sammen med en ny portion gær og sukker, som starter endnu en gæring.
Del: