Michelin-restaurant i Gentofte lukker midlertidigt efter brand

Natten mellem tirsdag og onsdag udbrød der brand i køkkenet på Restaurant Jordnær. Årsagen er endnu ukendt.

Sådan så køkkenet ud, efter branden var slukket på Restaurant Jordnær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køkkenet i Restaurant Jordnær, en af Danmarks – målt med Michelin-stjerner – bedste restauranter, er brændt ned.

Det fortæller restauratør Tina Vildgaard, som driver Jordnær sammen med sin mand, køkkenchef Eric Vildgaard.

Derfor ser det ud til, at restauranten, som ligger i Gentofte Hotel, måske skal holde lukket i en måneds tid eller mere, siger hun til Berlingske.

Branden begyndte natten mellem tirsdag og onsdag:

»Vi kørte hjem omkring halv et i nat, og branden startede en halv times tid senere. Receptionisterne gjorde som de skulle og brandvæsnet kom hurtigt. Selvom det er er gammelt hotel, er brandsikkerheden heldigvis i top, og køkkenet er brandsikkert, så der skete heldigvis ikke mere, end at køkkenet brændte,« siger Tina Vildgaard.

Restauranten skriver på Instagram, at køkkenet blev renoveret sidste år, og at man ikke endnu ved med sikkerhed, hvordan branden er opstået sket.

»Vi tror, det var en kortslutning. Vi ved dog med sikkerhed, at vi ikke kan betjene gæsterne som normalt den næste måned eller der omkring, mens vi genopbygger restauranten. Måske kan vi flytte midlertidigt, lad os se,« skriver restauranten i opslaget.

Eric og Tina Vildgaard i køkkenet i 2020. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Tina Vildgaard ved endnu ikke mere, men dagen igennem har taksatorer og teknikere været på besøg for at vurdere skadernes omfang.

»Vi skal nok komme igennem det, men det er ikke sjovt. Det er mange gæster, i gennemsnit 28 om dagen, vi skal ringe og aflyse. Uvisheden om, hvad der nu skal ske, er da også hård. Heldigvis er vores samarbejdspartnere hos Arp-Hansen meget forstående og professionelle, og det er vi virkelig glade for.« siger Tina Vildgaard.

Selvom forsikringen givetvis kommer til at hjælpe, så kan det i længden godt se lidt svært ud, når man har et stort personale, man også skal afholde udgifter til.

»Men hvis det tager længere end et par måneder, må vi jo se på, hvordan vi ellers kan tjene penge – vi har desværre ikke et pengehul ude i haven, vi bare kan grave i,« siger Tina Vildgaard og fortsætter:

»Der er både gæster, venner og kolleger, der har rakt ud og tilbudt hjælp og støtte. Blandt andet nogle af dem, der har prøvet noget lignende. Hvis der går lang tid, inden vi kan åbne igen, kunne det også blive aktuelt med for eksempel pop-ups i kortere tid eller nogle andre særlige arrangementer,« siger Tina Vildgaard.

Restauranten åbnede i 2017 og modtog sin første Michelin-stjerne allerede året efter. I 2020 modtog restauranten sin anden stjerne. Der er syv restauranter i Danmark, som har to Michelin-stjerner, og to – Noma og Geranium – som har tre.

Berlingske mad- og vinredaktør, Søren Frank, kaldte i 2020 restauranten for »en af verdens bedste«.