Sans Souci har (med en lille pause) serveret vin, øl og mad til sultne og tørstige frederiksbergborgere i over 120 år.
Og nu er der godt nyt til især de tørstige indbyggere i enklaven.
For selvom det er under et år siden, at Sans Soucis nye ejere kunne genåbne stedet, efter de tidligere ejere måtte lukke i 2022. Så udvider Sans Souci nu med en vinbar i de tilstødende lokaler.
Det siger Jakob Smith Knudsen, medejer af Sans Souci, til Berlingske.
»Vi er blevet vel modtaget. Vores nye vinbar bliver en hyldest til det oprindelige Sans Souci, som i de første mange år var en vinstue uden mad. Derfor kan man næsten sige, at det er verdens ældste nyhed,« siger Jakob Smith Knudsen.
Udvidelsen med vinbaren sker ved, at ejerne har overtaget lokalerne fra den frisør, der tidligere lå ved siden af Sans Souci.

Med vinbaren følger et endnu større vinkort, end Sans Souci havde før, og den tempererede vinkælder kan rumme op til 2.500 flasker.
Indretningen peger tilbage mod den uformelle stemning, der var indtil 1960erne på Sans Souci, da det endnu udelukkende var en vinstue.
»Vi har også fået afløb for vores store interesse for vin og lancerer et stort nyt vinkort i alle prisklasser, fra den gode bordvin til de mere eksklusive og sjældne vine,« siger Jakob Smith Knudsen i en pressemeddelelse.
Stedets lange historie har også ført til, at der er mange gamle stamkunder, blandt andet fra de 32 år frem til 2014, hvor Dorte Bülow var ejer, og serverede »alt fra foie gras til stegt flæsk og store liderlige slikporrer«.
Nogle af hendes stamkunder kommer der også stadig, siger Jakob Smith Knudsen, og tilføjer, at selvom han sætter pris på stedets historie, skal det også være relevant i 2024
Foie gras-terrine kan man dog stadig få i den nye vinbar, som ud over vin serverer snacks fra sit store snackkort.
Madvigs Alle 15
1829 Frederiksberg