Kendt kok sadler om og lukker gourmetbageri på Nørrebro: »Nu må de andre slås om at lave de bedste croissanter«

Siden 2014 er der blevet langet brød over disken i gourmetbageriet Mirabelle på Nørrebro, men nu er det slut. Kokken bag, Christian F. Puglisi, har nye planer for lokalet, hvor man fra marts kan drikke et glas vin og spise mad med inspiration i hans fødeø, Sicilien.

Det er omfattende at drive bageri, fortæller Christian F. Puglisi, som ikke længere sælger brød i Mirabelle, når måneden er omme. Søren Bidstrup

Christian F. Puglisi var med til at starte det, der siden er blevet kaldt »brødrevolutionen« eller »3. generationsbagerierne«. Slut med kedelige kæder – nu skulle brød rime på gourmet, og flere steder kunne man læse om, hvordan københavnerne stod gerne i kø for at få fingre i et stenovnsbrød eller en kanelsnurre.

Det er snart ni år siden, at han i 2014 åbnede det lille surdejsbageri Mirabelle på Guldbergsgade på Nørrebro. Her bagte han til sine tre restauranter Manfreds, Relæ og Bæst, samtidig med at københavnerne kunne købe bagværk med  hjem. Med tiden blev Mirabelle både et bageri og et spisested, der var særligt populært til brunch.