Guide: Syv spisesteder, hvor aftenen kan udvikle sig til en fest

AOK
Gastronomi
Guide

Der er flere spisesteder i København, hvor en middag ude i byen på elegant vis kan forvandle sig til en festlig aften med musik og cocktails – uden at du behøver bevæge dig videre på bar eller natklub.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangler du et sted i København, hvor du både kan starte og slutte din aften, er der efterhånden en del at vælge imellem. Man kan spise en forholdsvis rolig middag, og så kan aftenen udvikle sig i retning af en mere festlig stemning, der kan ende i baren.

Konceptet med alt-i-en-restauranter er kommet til København fra udlandet, og der er efterhånden en del steder i København, der sørger for en festlig aften. Berlingske guider her til syv af slagsen.

1

Festlig stemning på fremragende fiskebar

Kødbyens Fiskebar er en moderne fiskerestaurant i Kødbyen, der vel fortsat kan kaldes for festabernes mekka. Her føles det meget naturligt, at middagen glider over i en feststemning – lokationen taget i betragtning. Berlingskes anmelder Søren Frank kiggede forbi i maj 2020, netop som restauranterne genåbnede efter første coronalockdown, og beskrev restaurantens stemning således: »cool urban fornemmelse med liv og glade fiskedage«.

Uddrag af anmeldelsen:

»Hvilken restaurant vælger man som den første, når det dårligt har været muligt at komme uden for en dør – og da slet ikke ud at spise – i mere end to måneder? Den tostjernede Michelin-restaurant med al dens luksus og diskretion eller det store larmende brasserie, hvor man i lige høj grad kommer for at møde nye og gamle venner?«

»Vi valgte sidstnævnte i form af Kødbyens Fiskebar, der er, hvad jeg vil betegne som en luksuriøs fiskebistro. Forstået på den måde, at atmosfæren er hip og afslappet i et råt industrielt interiør, som næppe ville score højt på Dagbladet Børsens komfortbarometer. Bordene er små, musikken høj og akustikken ringe, men til gengæld er køkkenet og råvarerne fremragende og stemningen god.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Festivalstemning og spanske retter over åben ild

Anden dreng i klassen af gang i den-restauranter finder man også i Kødbyen. I august 2021 var Søren Frank forbi den på det tidspunkt spritnye Camino. Her fik han grillede herligheder og masser af højlydt stemning.

Uddrag af anmeldelsen:

»Vi lagde vejen forbi en fredag aften, hvor der var et voldsomt leben i Kødbyen. Der var således festivalstemning og høj jazz i højttalerne på Caminos udeområde, hvor man sidder bænket ved rustikke fællesborde.«

»Til gengæld ramte samtlige 11 retter skiven, den aften vi var forbi, et par af dem endda bulls eye (taramasalataen og hummerhalen). Lagt sammen med konkurrencedygtige priser på maden, er det ikke så meget andet at gøre end at sige velkommen til den nye dreng i klassen af store livlige (og larmende) bistroer med skarpe køkkener, som i forvejen tæller blandt andre Pluto, Gorilla og Bottega Estadio. Hvilket omregnet i stjerner svarer til fire af de helt store.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Eklektisk køkken og nærværende service

Skal man have en aften, hvor det hele køres ind med lidt fransk charme, så skal man kigge forbi Bistro Boheme, hvor Per Thøstesen huserer.

Uddrag af anmeldelsen:

»Allerede ude på gaden lokker de liflige dufte fra køkkenet dig ind i den trivelige kokke-buddhas højloftede hule på Bistro Boheme. Den franske bistro har et af byens mest eklektiske og personlige lokaler. Det hele er sat i scene af den allestedsnærværende kokke-buddha, Per Thøstesen.«

»Det eklektiske element fra indretningen går igen i menukortet, der byder på alt fra karrysild over carpaccio til kaviar. Det kræver et meget sikkert og versatilt køkken at mestre sådan et kort. Heldigvis er det præcis det, man evner her på Esplanaden 8.«

Læs hele anmeldelsen her.

4

En sikker city-favorit

I Indre By holder PS Bar & Grill til i Pilestræde. Her serveres blandt andet tapas og sangria under fredagsbarslignende forhold. Stedet er en sikker city-favorit, når slænget skal ud til god mad, sangria og endnu bedre stemning.

Uddrag af anmeldelsen:

»Da vi ankom kl. 20 var der fuldtonet fredagsbarsstemning med et betragteligt db-niveau på både musik og det kåde klientel af pivstive ungersvende og forventningsfulde MILFs. Mens jeg prøvede at slappe af, hvilket falder mig svært, når jeg skal spise under stærk støjende forhold, og studerede kortet, arbejdede først min ledsager, dernæst et par tjenere ad flere omgange på at få vores lille cafébord til at holde op med at rokke.«

»Selv for undertegnede, som ellers ikke er meget for cocktails og lignende søde sager, var der tale om en forbavsende tør og drikbar blanding, som på glimrende vis akkompagnerede den grisefestagtige stemning i lokalet.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

5

Cocktails og enkel middelhavsmad

På et attraktivt hjørne på Vesterbro har Cofoco åbnet en græsk restaurant. Der er tænkt over hver enkelt detalje i indretningen, og det skriger langt mere tjekket hipsterfest end græsk taverna.

Uddrag af anmeldelsen:

»Delphine kører flere seatings, og det er tilsyneladende kun muligt at få bord meget tidligt eller meget sent, så i stedet for at vente til kl. 21.00 valgte vi at spise i den lange bar, som løber gennem hele lokalet. Her blev der rystet cocktails til den store guldmedalje, mens partymusikken dunkede i højttalerne.«

Læs hele anmeldelsen her.

6

Skarpe bistroretter og dansebar

Et af Københavns mest charmerende vartegn, Søpavillonen ved Peblingesøen, blev under coronanedlukningen omdannet til natklub og restaurant, og bag projektet står blandt andre kokken Frederik Bille Brahe og natklubkongerne Simon Lennet og Simon Frank. Og her er der i høj grad tale om, at restauranten efter spisetid forvandles til en natklub.

Uddrag af anmeldelsen:

»Medspiseren fik en helt utroligt sprød tærtebund med chokolade-ganache, grønt matcha-drys og basilikumprydet pistacieis à part, der var med til at sætte et fint punktum for en dyr, men dejlig aften, hvor Billes afslappede og alligevel skarpe bistrorettter står mål med udsigten.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

7

Fest a la Gothersgade og knivskarp gastronomi

På Gorilla og søsterrestauranten Pluto udvikler aftenen sig ofte til en fest. Og med Gorilla skal man endnu en gang forbi festabernes højborg, Kødbyen. Da anmelder Svend Rasmussen besøgte stedet, var han meget begejstret.

Uddrag af anmeldelsen:

»Sceneriet foran Gorilla lignede da grangiveligt også indgangspartiet til en natklub sidst på ugen. Foran restauranten var der lang kø af mennesker, der ventede på at få tjekket coronapasset af en dørmand. Da jeg kom indenfor, noterede jeg straks, at stemningen og ikke mindst lydniveauet klokken 18.15 var nogenlunde på niveau med lørdag ved midnatstid.«

»Gastronomisk set surfer Gorilla kloden rundt mellem street food deluxe, pasta og retter, som kunne være serveret på en Michelin-restaurant for bare 15 år siden, og som man stadig ville være mere end tilfreds med at få serveret på en etstjernet restaurant i Frankrig.«

Læs hele anmeldelsen her.