Casper Sobczyk vil ikke bruge energi på dårlig mad, men én Michelin-restaurant husker han tydeligt: »Jeg blev ikke mæt – jeg blev skuffet«

Gastronaut: Casper Sobczyk elsker mad. Han lever og ånder for mad og bruger næsten alle vågne timer på at drive restaurant, på at lave mad eller på at spise mad. Som drift- og souschef var han med til at starte Alchemist på Østerbro. I dag er han køkkenchef på Capa, hvor han serverer den verdensberømte smørbøf, som han opfandt, da han var køkkenchef på Marienlyst Strandhotel i Nordsjælland.

Casper Sobczyk indledte køkkenkarrieren som fejedreng, da han var 12 år. Senere blev han opvasker og afrydder, inden han begyndte på kokkeuddannelsen. Asger Ladefoged

Hvad er dit livs værste måltid?

»I Thailand fik jeg ødelagt hele min ferie på grund af østers … det var selvsagt ikke særlig fedt. Men hvad er det ellers? Det har jeg svært ved at huske, for jeg gider ikke at bruge energi på at tænke på dårlig mad og dårlige oplevelser. Jeg har været en masse hypede steder, hvor det har været vildt dårligt, og hvor jeg har været meget skuffet. Der har jeg tænkt »Det kan fandeme ikke være rigtigt det her. Det, jeg har brokket mig mest over, var et måltid i sommer.