Alt kørte fint, indtil en ondsindet ret angreb Søren Franks tænder

Delphine kører flere seatings, og det er tilsyneladende kun muligt at få bord meget tidligt eller meget sent, så i stedet for at vente til kl. 21, valgte vi at spise i den lange bar, som løber gennem hele lokalet. Mathias Svold

Cofocos nye græske restaurant Delphine serverer enkel middelhavsmad, der holder i hvert fald et stykke af vejen.

Det græske køkken i København befinder sig generelt, hvor det italienske køkken var for 30 år siden. Klicheerne står i kø i form af facader malet i de græske farver, lyseblå og hvid, larmende bouzoukimusik i højttalerne og forbavsende ens og fantasiforladte turistmenuer bygget op omkring fortærskede slagere som calamari, græsk salat, moussaka og tzatziki.

Under den forgangne sommerferie, som jeg tilbragte på den græske ø Tinos, stiftede jeg imidlertid bekendtskab med en anden og mere regional udgave af den græske gastronomi. Vi taler blandt andet karakterfuldt charcuteri i form af skinke, salami og pastrami, fremragende oste og en fantastisk grov stegepølse krydret med fennikel. I hovedbyen fandt vi restaurant Mikro Karavi med herlige lokale håndværksvine og mad lavet på glimrende, fantasifuldt sammensatte råvarer fra små lokale producenter – faktisk ikke helt ulig en af de bedre moderne københavnerbistroer.

Andre læser også