Nu omtales prins Andrew i datid af kongehuset: Alle profiler slettet

Prins Andrews konti på de sociale medier er slettet. Samtidig har det britiske kongehus' officielle hjemmeside ændret prinsens jobbeskrivelser.

 
Prins Charles nægter at svare journalist på spørgsmål om anklagerne mod hans bror, prins Andrew. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Joachim Christian Valentin Werner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et skridt er taget i forsøget på at skære britiske prins Andrew ud af offentligheden.

Han har fået taget sine militærordner og retten til at kalde sig »hans kongelige højhed«. Nu er også hans konti på sociale medier slettet.

Således kan prinsen ikke længere findes på hverken Twitter eller YouTube, hvor han indtil for nylig havde konti. Samtidig er prinsens profil på Instagram blevet gjort privat.

Det skriver nyhedsbureauet TT.

Deaktiveringen af kontiene sker kort efter, at en dommer i New York har meldt ud, at amerikanske Virginia Giuffre kan indlede et civilt søgsmål mod den 61-årige prins.

Hvornår, det bliver, er uvist. Virginia Giuffre har søgt om en økonomisk erstatning fra prinsen.

Hun anklager prinsen for at have misbrugt hende i mindst tre tilfælde. Overgrebene skulle ifølge Virginia Giuffre være sket i 2001, da hun var 17 år.

Han afviser alle anklager.

Prins Andrew og hans advokater har hårdnakket forsøgt at undgå en retssag. De har blandt andet argumenteret for, at en forligsaftale mellem Virginia Giuffre og rigmanden Jeffrey Epstein, der seksuelt udnyttede Giuffre, forhindrede hende i at rejse flere anklager. Men det blev altså afvist af domstolen.

Flere eksperter vurderer, at prinsens bedste mulighed vil være at forsøge at indgå et forlig med Virginia Giuffre uden for retten. Han vil ikke kunne rense sit navn med den løsning, men vil undgå at blive hevet igennem en pinlig retssag, hvor han ville skulle svare på spørgsmål om sit sexliv og anklager om voldtægt.

Om det vil lykkes at indgå et forlig, er stadig uvist. Sikkert er det til gengæld, at prins Andrew ikke længere er en del af det officielle kongehus.

Det står klart, når man læser på det britiske kongehus' hjemmeside, hvor alt prinsens arbejde for kongehuset nu beskrives i datid og som »tidligere arbejde«. Det skriver The Guardian.