Sommerhusudlejere melder udsolgt i sommerferien – se, hvornår du kan leje igen

Trods coronakrisen er der udsigt til en god sommer for udlejere af sommerhuse. Først til august, når børnene skal i skole igen, er der ledige huse til leje, melder stor udlejer.

Udlejere af sommerhuse melder stort set udsolgt frem til midten af august. De har kurs mod rekordsommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koret af sommerhusudlejere synger helt rent, når de samstemmende melder om stort set udsolgt i sommerferien.

Trods coronakrisen er der fyldt op i de danske udlejningshuse af både danskere, der bliver hjemme i år, og tyskere, der nu kan komme ind i landet.

Per Dam, administrerende direktør for Sol og Strand, fortæller, at der er stort set udsolgt i ugerne 28, 29, 30 og 31 (6. juli-2. august).

»Tidligere år har særligt uge 29 og 30 været flaskehalse, men i år har også 27, 28 og 31 været efterspurgte uger. Det er først i uge 32, at der begynder at være flere huse at vælge imellem,« siger han.

Per Dam, adm. direktør for Sol og Strand

»Sammenholdt med at flere danskere har valgt at booke et feriehus denne sommer, betyder det, at branchen som helhed får den bedste højsæson i mange år. «


Der er lige nu 133 ledige huse i hele Danmark i uge 32, mens der i uge 33 er 706 huse at vælge imellem, oplyser han.

I tilbageblik ser det knap så godt ud. Efter lukningen af de danske grænser blev mange udenlandske bookinger i foråret aflyst, mens en del tyskere fastholdt deres bookinger hen over højsæsonen og efteråret i håb om, at grænserne blev åbnet.

»Sammenholdt med at flere danskere har valgt at booke et feriehus denne sommer, betyder det, at branchen som helhed får den bedste højsæson i mange år. De overnatninger, vi har mistet i foråret på grund af lukkede grænser, kan denne sommersæson ikke rette op på, men vi henter noget af det tabte ind,« siger Per Dam.

Rekord i juli

Campaya, der udlejer sommerhuse fra de fleste bureauer og mange private udlejere herhjemme, har næsten 30.000 sommerhuse i deres søgemaskine.

Jesper Kamp Kruse er kommunikationsansvarlig i Campaya, og han kan ligeledes melde om en god sommer.

»Vi har siden april set et helt enormt tryk på alle sommerhusene fra særligt de danske feriegæster. Det betyder, at der lige nu er en belægningsprocent på mere end 99 – næsten 100 – i alle fire juliuger, og det er en noget højere belægning, end hvad vi normalt ser. Også i de rigtig gode udlejningsår,« oplyser han.

Rekordkursen kommer ovenikøbet efter en rekord i 2019, da belægningsprocenterne ramte 90,2 i uge 28, 99,4 i uge 29, 99,8 i uge 30 og 93,4 i uge 31. I år er belægningsprocenterne knap 100 i alle ugerne.

I konkrete tal er der i uge 28 i år udlejet knap 3.000 flere sommerhuse, mens der i uge 31 er udlejet knap 2.000 flere.

»Og hvis der havde været flere sommerhuse at udleje, var de også blevet det. Efterspørgslen har været enorm, og vi kunne have lejet mange tusinde flere sommerhuse ud,« siger Jesper Kamp Kruse, som også peger på, at tendensen fortsætter ind i august.

I uge 32 er der lige nu en belægningsprocent på 96,5 og i uge 33 på 87,8. Sidste år var tallene henholdsvis 72,4 og 62,2 på samme tidspunkt.

»Belægningsprocenten endte i de uger på 80-85 procent, så allerede nu er vi langt over sidste års udlejning, og både i uge 32 og 33 i år ender vi sandsynligvis på belægningsprocenter op imod de hundrede,« vurderer Jesper Kamp Kruse.

Genopdager fædrelandet

Endelig lyder meldingen fra Novasol, at bookinger af sommerhuse ser »rigtig god ud« i de kommende uger – både på grund af flere danskere på ferie i Danmark i år, og at den absolut største gruppe af gæster fortsat er tyskerne, som det plejer at være.

Hvis udlejerne skal se frem mod 2021, så melder Per Dam om god efterspørgsel efter sommerhuse i 2021, så det tegner til at blive en god sæson.

»Vi tror, at mange af de mange danske gæster, der i år har valgt at tilbringe sommeren i deres hjemland, vil få øjnene op for de unikke værdier, der findes i deres egen baghave, og at det vil resultere i, at vi fremover vil komme til at se flere danskere, som vælger at holde sommerferie i Danmark, fordi de simpelthen genopdager fædrelandet og alle de herligheder, det har at byde på,« siger Per Dam.