Et flertal i Folketinget vil frigive alle danskernes feriepenge: Så meget kan du få udbetalt

Regeringen vil vente med udbetalingen af de sidste to ugers feriepenge, men et flertal i Folketinget ønsker, at feriepengene skal udbetales til danskerne nu. Se, hvor meget du kan få udbetalt.

Over to millioner danskere har allerede fået udbetalt de første tre ugers feriepenge, og nu vil et flertal i Folketinget frigive de resterende to ugers indefrosne penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Udbetaling af alle danskernes indefrosne feriepenge er en central del af de igangværende forhandlinger om nye hjælpepakker. Et flertal i Folketinget vil således give danskerne mulighed for at få udbetalt de resterende to ugers feriepenge med det samme for at sætte yderligere gang i privatforbruget. Men regeringen har hidtil afvist dette.

Det politiske flertal og stilstand i forhandlingerne kan dog ende med at give danskerne endnu flere penge i lommerne. Her får du et overblik over, hvor meget du kan få udbetalt, hvis de sidste to ugers feriepenge bliver frigivet.

Ifølge Mads Lundby Hansen, der er cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, giver det god mening at udbetale danskernes feriepenge med det samme.

»Det er svært at se argumenterne imod udbetaling af de to sidste ugers feriepenge. Regeringen har tidligere talt om, at de vil have feriepengene som krudt i kælderen, men hvis feriepengene udbetales, behøver regeringen ikke at stimulere økonomien så meget. Man skal huske på, at udbetaling af feriepengene ikke belaster de offentlige finanser, fordi det jo er danskernes egne penge,« siger Mads Lundby Hansen.

Over to millioner danskere har allerede fået udbetalt de første tre ugers feriepenge, som løber op i et samlet beløb på 45 milliarder kroner. Det politiske flertal for at frigive de resterende feriepenge gør, at Nye Borgerliges erhvervsordfører, Lars Boje Mathiesen, forventer, at det bliver en del af aftalen.

»Der er jo et flertal i Folketinget for det, så det er ganske absurd, hvis det ikke bliver besluttet og kommer med i en aftale,« siger han.

LÆS MERE