Socialdemokraten Helle Thorning-Schmidt »kommer til at savne« Radio24syv

Mens programchef mener, at Socialdemokratiet var med til at skubbe Radio24syv »ud over kanten«, begræder den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt stationens lukning og ikke mindst sit yndlingsprogram.

1. november 2011 var Helle Thorning-Schmidt som nybagt statsminister i Radio24syv-studiet på stationens premieredag. Nu begræder hun stationens lukning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck/Ritzau Scanpix

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt er tilsyneladende enig i, at det er »sørgeligt«, at Radio24syv lukker og slukker 1. november.

I en Instagram Story kopierer hun et opslag fra stationens populære programvært Ditte Okman på det lige så populære program »Det vi taler om«.

»Kommer til at savne mit hade/elske-program @detvitalerom @ditteokman,« skriver Helle Thorning-Schmidt hen over opslaget, hvor programværten i forvejen – med henvisning til programmets lukning – har skrevet: »En sørgelig dag...«.

»Kommer til at savne mit hade/elskeprogram.« Sådan skriver den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt på Instagram tværs henover et opslag fra Radio24syv-programværten Ditte Okman. Mange kritikere mener, at Socialdemokratiet har medvirket til stationens lukning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Instagram.

Den forhenværende statsministers opslag kan meget vel opfattes som en t(h)orn i øjet på Radio24syv, hvor bitterheden over den politiske proces og den snarlige lukning er omfattende. En enkelt fremtrædende medarbejder mener tilmed, at Socialdemokratiet var medvirkende til at skubbe stationen »ud over kanten«.

Kort efter nyheden om, at Radio24syv havde mistet sendetilladelsen i Radio- og TV-nævnet til fordel for den nye Radio Loud, skrev programchef Mads Brügger følgende på Facebook:

»Bare så der ikke er nogen misforståelser: Dansk Folkeparti skubbede os ud over kanten, heppet an af Socialdemokraterne ...«

Fremtiden for Radio24syv begyndte allerede at hænge i en tynd tråd, efter at medieforlig mellem den daværende regering og dansk Folkeparti i foråret havde afgjort, at en statsfinansieret og alternativ taleradiostation skal placeres mindst 110 kilometer fra København.

Ved den lejlighed fik stationen ikke opbakning fra Socialdemokratiet.

»Socialdemokratiet har hele tiden ment, at når vi har to taleradioer, der er skatteyderbetalte, så er det rimeligt, at den ene ikke er placeret i hovedstaden. Det står vi fast på,« sagde partiets medieordfører Mogens Jensen ved den lejlighed.

Senere sagde Mads Brügger, at der har været kold kærlighed mellem Socialdemokratiet og Radio24syv helt fra radiokanalens begyndelse.

Men nu vil den ofte journalistisk frække station efter alt at dømme blive savnet af mindst én socialdemokratisk politiker, der har været i stationens kritiske mediemølle.

Helle Thorning-Schmidt er i dag overvejende beskæftiget som foredragsholder og med arbejdet i en række bestyrelser.