Filosof Lars-Henrik Schmidt er død efter kort tids sygdom

Lars-Henrik Schmidt, der har været rektor for DPU på Aarhus Universitet, er død, 68 år.

Professor i filosofi og pædagogik Lars-Henrik Schmidt er død fredag. (Arkivfoto) Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere rektor og professor i pædagogik og filosofi ved DPU på Aarhus Universitet Lars-Henrik Schmidt er fredag død efter et kortvarigt sygdomsforløb.

Det skriver Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) på sin hjemmeside.

Lars-Henrik Schmidt blev 68 år. Ifølge Kristeligt Dagblad fik han i juni konstateret uhelbredelig kræft. Han er kendt for sine mange år i universitetsverdenen og sine mere end 50 bøger. Han har desuden været medlem af Det Etiske Råd.

Lars-Henrik Schmidt voksede ifølge Kristeligt Dagblad op i et industrikvarter i Vejle som nummer tre ud af en børneflok på ni.

Han besluttede tidligt at læse filosofi og idéhistorie.

Oprindeligt var planen at læse medicin bagefter, men han blev i stedet ansat som universitetslærer, og efterfølgende blev han i universitetsverden resten af sin karriere, hvor han nåede at være rektor på DPU ved Aarhus Universitet.

Information skriver i sin nekrolog om Lars-Henrik Schmidt, at han var en skikkelse af et helt særligt format.

»På højden af sin intellektuelle kapacitet var Lars-Henrik Schmidt nærmest et idéhistorisk og analytisk geni. En usædvanlig nytænker og blandt sin generations mest originale og insisterende begavelser,« skriver Information.

Ifølge Kristeligt Dagblad havde Lars-Henrik Schmidt en kone, fire sammenbragte børn og fem børnebørn.

/ritzau/