14 udskrevet fra hospital: Tilskadekomne efter togulykke indlagt med brækkede knogler og skader efter glassplinter

De kom ind med brækkede arme, ben og håndled. Under et døgn senere er 14 af de 16 kvæstede fra onsdagens togulykke på Storebæltsbroen udskrevet, oplyser Odense Universitetshospital.

Foto: Tim K. Jensen

Tæt på alle kvæstede fra den fatale togulykke på Storebæltsbroen er allerede udskrevet.

Det oplyser Odense Universitetshospital til Berlingske.

Konkret er der tale om 14 ud af de i alt 16 sårede passagerer, som onsdag blev overført til hospitalet. De blev ifølge hospitalet alle udskrevet onsdag. Hospitalet oplyser, at passagererne fra togulykken kom ind med kvæstelser, som indebar brækkede arme, ben, håndled samt skader fra glassplinter. Politiet har tidligere oplyst, at de tilskadekomne overvejende havde »lettere skader«. Der er imidlertid fortsat to indlagte, som har  pådraget sig »moderate skader« i forbindelse med toguheldet, der onsdag standsede al trafik over Storebælt. De forventes udskrevet indenfor få dage uden varige men.

Onsdag bekræftede Fyns Politi, at ulykken skete efter et lyntog på vej mod København påkørte et stykke gods fra et modkørende godstog. Politiet har fortsat ikke bekræftet præcis, hvad passagertoget ramte, men en medarbejder ved Havarikommissionen, som var til stede ved oprydningen, har siden udtalt til nyhedsbureauet Ritzau, at der formentlig var tale en godstrailer.

Billeder fra ulykkesstedet har også siden tegnet billedet af et IC4-tog, hvor dele af en kupes venstre side er flået op. Videoer og billeder fra togets inderside viser samtidig knuste ruder og nedrevne loftselementer. Ifølge TV 2 er toget siden ulykken kørt væk fra Storebæltsforbindelsens vestlige lavbro.

Det var også efter denne flytning, at Fyns Politi siden måtte opjustere ulykkens dødstal.

På et pressemøde torsdag morgen blev det oplyst, at ulykken har krævet otte menneskeliv. Der var tale om fem kvinder og tre mænd, som nu skulle identificeres ved hjælp af DNA-spor og tandkort grundet de omkomnes svære kvæstelser.

Odense Universitetshospital oplyser, at de omkomne ikke har været bragt til sygehuset. Efter at være blevet frigjort fra toget, er de afdøde kørt til Retsmedicinsk Institut ved Syddansk Universitet, som ligger få hundrede meter fra Odense Universitethospital.