Sushi, nynordisk eller sansebombardement: Hvilken er Byens Bedste Restaurant?

Byens Bedste 2021 er i luften. For 20. gang kårer vi det bedste, København har at byde på: 15 kategorier, der rummer byens oplevelser, og 75 nominerede.

 
København er tilbage og det samme er Byens Bedste. De nominerede er klar og du kan stemme i 15 kategorier nu. Video: August Bang. Grafik: Kristian Stauning Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurrencen er benhård i København, hvor det gastronomiske niveau for længst har sat os på verdenskortet. Men hvor går værtskab og måltid i særlig grad op i en højere enhed? Og hvilken restaurant fortjener at løbe med titlen som Byens Bedste?

Afstemningen er slut. Vinderne bliver afsløret 26. august.

Læs mere om alle fem nominerede:

Connection by Alan Bates

Alan Bates giver baerii-kaviaren en ordentlig gang røg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Connection er en af byens mest spændende nye restauranter. De bare ti gæster spiser ved et rummeligt langbord i hjemlige omgivelser med behagelig akustik og tilhørende dagligstue til at indtage kaffen. Trods det faktum, at der kun én mand i køkkenet, den tidligere Studio-køkkenchef Alan Bates, er maden forbavsende skarp, mens betjeningen er smooth og strømlinet på den gode måde.

Der er i udpræget grad tale om et feel goodkøkken, som stryger gæsten med hårene – ikke ulig Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro, hvor Bates har arbejdet. Comfort food baseret på tilberedte luksusråvarer som foie gras, caviar og østers.

Læs anmeldelsen her

Connection by Alan Bates
Øster Farimagsgade 18, 2100 København Ø.

Sushi Anaba

Sushi Anaba er som navnet antyder japansk og er navnet på en ny restaurant i København. Her er det en omgang af de fortryllende nigiri bestående af havbars fra Vestkysten, sild fra Østersøen (billedet) og makrel fra Humlebæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Glem alt om makiruller med mayonnaise, Mads Battefelds Anaba tager sushien til et helt andet niveau, end vi tidligere har set i København. Battefeld står op før solopgang for at tage på fiskemarkedet, hvor han kigger de friskfangede fisk i øjnene for at udsøge sig det bedste. Risen består af de fineste hele og uknækkede korn fra Niigata-regionen, som coates i 20-års-lagret, rød naturriseddike, så den kun lige netop hænger sammen. Wasabien flyves ind fra Shizuoka og rives a la minute på hajskind.

Battefeld overser med andre ord ingen detaljer, og således er Sushi Anaba med bare otte pladser ikke bare Københavns mindste restaurant, mens også byens største fiskeoplevelse.

Læs anmeldelsen her

Sushi Anaba
Sandkaj 39, 2150 Nordhavn

Noma

»Andefødder« lavet af andefedt-karamel og chokolade på Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Noma er vel næsten blevet en institution i København på linje med Christiansborg og  Amalienborg. Restauranten er nu på 12. år verdens mest indflydelsesrige, og det er således svært at overvurdere Nomas betydning for den københavnske madscene.

Beliggenhed, arkitektur, mad og god service går altid op i en højere helhed på den nye adresse i det nedlagte søminedepot ved voldene på Refshalevej.

Hvad gastronomien angår kører den næsten 60 mand høje stab stadig ud over stepperne med laboratoriet og testkøkkenet, der opfinder de nye retter, som krumtap. René Redzepi og co. har dog skruet en anelse ned for de allermest avantgardistiske indslag – i stil med andehjerner, myrelarver, mug og søpølse – i disse coronaår, hvor de internationale foodies ikke i samme grad gæster København og gæsterne i stedet er lokale.

Læs anmeldelsen her

Noma
Refshalevej 96, København K.

Alchemist

Tungen! En ret på Alchemist, der ifølge Berlingskes anmelder smager fænomenalt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

At spise på Alchemist er som at rejse til en anden planet. Sanserne påvirkes af lys, lyd og design, og maden er sjældent, hvad den ser ud til at være: Der leges med både smag, former og budskaber. Rasmus Munks køkken ligger et godt stykke fra det nye nordiske, som ellers hersker blandt de fremmeste restauranter i København. Munk er snarere inspireret af molekylærgastronomien, som havde sin storhedstid på restauranter som det nu hedengangne El Bulli i Catalonien og The Fat Duck uden for London.

Siden Lars Seier pungede ud med mere end 50 millioner kroner til at opbygge det nye Alchemist på Refshaleøen, er det bare regnet ned med ros og anerkendelse til restauranten. Senest blev Alchemist, som første danske restaurant nogensinde, nr. ét på Opionated About Dinings liste over bedste restauranter i Europa.

Læs anmeldelsen her

Alchemist
Refshalevej 173 C, 1432 København K.

Fasangården

Canette med seje jordskokker, hengemte ribs og sauce på røde bær på Fasangården. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Med Fasangården har byen fået endnu en gastroattraktion. Gården, der ligger i Frederiksberg Have og er fra sidst i 1600-tallet, var oprindeligt kongens fasaneri, men har siden været anvendt som blandt andet gæstgiveri. Bygningen er nu blevet smukt og nænsomt restaureret og drives som restaurant af Meyers, der  har indsat Anika Madsen som køkkenchef og medejer.

Madsens sikre køkken blander elementer fra diverse verdenshjørner med lette nynordiske retter, en klassisk fransk grundtone og flere nik til Fasangårdens historik og placering.

Læs anmeldelsen her

Fasangården
Søndre Fasanvej 73, 2000 Frederiksberg

Herunder kan du klikke dig rundt i kategorierne, og afgive din stemme.