Guide: Her får du Byens Bedste Morgenmad

Det er dagens vigtigste måltid – men hvem serverer Byens Bedste Morgenmad 2019. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Morgenmad 2019.

Weekendbrunch på Nimb. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad folk spiser til morgenmad er næsten så individuelt som et fingeraftryk, men på de københavnske spisesteder vrimler det med croissanter, vafler og lune lækkerier i små skåle. Og hvem siger egentlig, at den slags morgenmadsvenlige retter ikke kan spises hele dagen? Hvor i byen laver de dagens første måltid bedst?


Nominerede:

Café Atelier September:

Café Atelier September er usædvanligt Instagram-smart og vrimler med den tjekkede skare af københavnske influencere. Men uanset hipness-faktoren har stedet en enkel menu med et klogt udvalg af lækre, små retter, hvor man kan få stillet sin morgenhang til søde sager, uden at det bliver alt for usundt. Café Aelier September er et af de steder, hvor kan man starte dagen tilfreds, mæt, men også med god samvittighed.

Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Weekendbrunch på Nimb (Vinder af Byens Bedste Morgenmad 2019)

Med en brunch-pris på 395 kr. taler vi ikke om byens billigste morgenmad. Til gengæld er det måske den mest luksuriøse – her er simpelthen alt, hvad hjertet kan begære og frygter. Skulle du dog besidde selvdisciplin, kan du faktisk også spise sundt, rigeligt og godt. Men hvorfor skulle man dog det? Desuden har man en lidt lettere brunchbuffet på hvedage til 295 kr., som også er udmærket, men det er weekendbrunchen, der er hovedattraktionen.

Weekendbrunch på Nimb. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Lille Bakery

I en nedlagt fabriksbygning lige ved streetfoodmarkedet »Reffen« serverer det relativt interimistiske Lille Bakery godt hjemmebagt brød i alskens afskygninger og en rudimentær, men skøn morgenmad –særligt briochen med mascarpone og syltede mirabeller er køreturen værd. Der er fællesborde og altid mange mennesker, så regn med at sidde tæt og være indlagt til empatisk morgensnak med de andre, søde gæster.

Lille Bakery Fold sammen
Læs mere
Foto: pr.

Mirabelle

Alt på Mirabelle Bakery er altid af højeste råvarekvalitet. Kaffen er i top – og stedet bager, vil nogen hævde, landets bedste brød. Desuden er det rosværdigt, at Mirabelle har brødudsalg gennem en luge, så man kan få sig en super-croissant med hjem uden at stå i lang kø. Mirabelles nære forbindelser til en af landets mest velrenommerede kokke Christian Puglisi fornægter sig heller ikke i det udsøgte udvalg af charcutteri. Her går du aldrig forgæves efter velsmag.

Foto: pr.

Cafe Auto

Cafe Autos lokaler emmer af god stemning og varm betjening. Særligt stedets røræg med »Pico de Gallo« (en frisk tomatsalsa) er abeskøn og en omvej værd. Og skulle du af uransagelige årsager stå meget sent op, så er stedet frokost også din tid værd. Skulle du gå forgæves, så står de gode folk også bag Pixie på Østerbro og Taxa, der som Cafe Auto også ligger på Nørrebro.

Årets jury er sammensat af journalister og redaktører fra AOK (kultur- og livsstilsredaktionen) og to udefra. Fra oven: Søren Jacobsen Damm og Søren Frank, Sine Gerstenberg, tv.: Jakob Steen Olsen og Torben Weirup, i midten Ane Cortzen og Chris Pedersen og til højre Katrine Irminger Sonne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Mads Joakim Rimer Rasmussen, Søren Bidstrup og Celina Dahl.