Guide: Her er Byens Bedste Takeaway 2019

Kvaliteten er høj i København – men hvem kan bryste sig af at sælge Byens Bedste Takeaway? Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Takeaway 2019.

Hos MaMeMi er en pizza meget andet end en hawaii! Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Takeaway er ikke, hvad det har været. Heldigvis. Det er nu din forlængede arm i køkkenet, og det kan sagtens serveres for ungerne eller gæster i en snæver vending – uanset om man er til vegansk eller kødorgie.

OliOli

Poke Bowls er blevet et kæmpe fænomen de senere år, hvor kombinationen af ris, grønt og fisk har erobret takeawayhjerter verden over. I København leverer OliOli både færdigdesignede bowls med tun, laks og tofu og byg-selv-bowls. OliOli surfer elegant på pokébølgen fra Hawaii og servicerer københavnerne fra fire butikker på Frederiksberg, Østerbro, Indre By og i Lyngby.

Foto: Rasmus Kramer Schou.

MaMeMi

I 2014 åbnede to brødre fra Rom, Francesco og Danilo, sammen med deres fætter Daniel et pizzeria i Brønshøj. Senere var de forbi det nu hedengangne WestMarket, og sidste år slog de dørene op til en kombineret restaurant/vinbar og takeaway på Mysundegade, Vesterbro. Her er den klassiske Hawaii skiftet ud med nye kombinationer – fra æble og valnødder til svinekæber og gedeost. Med andre ord – pizza for alle, der er klar til at prøve noget nyt og velsmagende.

Pizzeria MaMeMi, Mysundegade 28, 1668 Kbh. V

Hos MaMeMi er en pizza meget andet end en hawaii! Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Jagger
Jagger har med Rasmus Oubæk i spidsen taget den klassiske idé om en burgerkæde og løftet den til nye niveauer. Og det er langt fra kun burgers, der langes over disken. Stedet har sublime kyllingenuggets, fremragende hotdogs og en syrligt skarp coleslaw. Samtidig har Jagger perfektioneret arbejdsprocessen, så man til en rimelig pris kan få høj kvalitet – med andre ord: McDonalds på turbo og Michelin-kok.

Flere steder i byen

Der er noget for enhver smag hos Jagger! Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Baan Thai Isarn (Vinder Byens Bedste Takeaway 2019)

Da den familiedrevne Thai Esan åbnede i 1994, var det første gang, man kunne få autentisk thaimad i København. Stedet har siden skiftet navn til Baan Thai Isarn, men er forblevet i familien, og maden er stadig efter 25 år eksotisk, spicy, frisk, velsmagende og rigelig. Særligt stedets Kylling med hellig basilikum og chili og deres Panaeng karry er landets bedste. Vær dog opmærksom på, at når de på Baan Thai Isarns siger at retten er spicy, så mener de det!

Lille Istedgade 7, Kbh. V

Baan Thai Isarn. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

District Tonkin

Det er egentlig ikke mærkeligt, at vietnamesisk mad går sin sejrsgang verden over. Maden er frisk, sund, syrlig, velsmagende, med indbydende, knitrende skarpe smage og til at betale, hvilket også gælder maden på District Tonkin. Den lille kæde har haft succes med sin velsmagende, hurtige mad til rimelige priser. Særligt deres nudelsalater skal anbefales, samt deres take på den traditionalle vietnamesiske sandwich, Bahn Mi, med five spice pork.

Bl.a. Dronningens Tværgade 12, Kbh. K

På District Tonkin er der friske vietnamesiske sandwich. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted.

Årets jury er sammensat af journalister og redaktører fra AOK (kultur- og livsstilsredaktionen) og to udefra. Fra oven: Søren Jacobsen Damm og Søren Frank, Sine Gerstenberg, tv.: Jakob Steen Olsen og Torben Weirup, i midten Ane Cortzen og Chris Pedersen og til højre Katrine Irminger Sonne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Mads Joakim Rimer Rasmussen, Søren Bidstrup og Celina Dahl.