Guide: Her er Byens Bedste Øl- og vinbarer 2019

Der er sket uendeligt meget, siden man blot fik sig »en kold fra kassen« eller et surt glas hvidvin på den lokale. Her er vores bud på de bedste øl- og vinbarer lige nu. Alle i denne guide var nomineret i Byens Bedste Øl- og vinbar 2019.

xxx
På Den Vandrette er både køkkenet og vinen i top. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Ølbarer og mikrobryggerier skænker gyldne dråber og slukker tørsten i både klassikere og specialøl, ligesom flere af byens vinbarer har et udvalg, der dækker enhver smag. Hvor i byen er der stemning og atmosfære og det helt rigtige udvalg af vin eller den skummende, gyldne drik?


The Corner at 108

Da Nomas lillesøsterrestauant,108, åbnede, var det meningen, at det bare skulle være en bistro, hvor man kunne komme forbi en mandag og spise en enkelt ret. Imidlertid udviklede 108 sig som bekendt hurtigt til en Michelinrestaurant med næsten 30 kokke i køkkenet og lange tastingmenuer. The Corner, som er 108s café-bar i et separat lokale på hjørnet af Strandgade, har således overtaget ambitionen om at være til rådighed for den spontant forbipasserende gæst. Alt ånder lækkerhed på adressen fra morgenmaden over eftermiddagskaffen til øl, vin og cocktails, som kan suppleres med småretter fra 108s køkken.

The Corner, vinbaren ved siden af restaurant 108. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

Broaden & Build

Broaden and Build er en psykologisk teori (udviklet af Barbara Fredrickson i 1998), som går ud på, at positive følelser kan bidrage til overlevelse. Men det er også Matt Orlando fra Amass' nye 1.400 kvadratmeter store brewpub med bryggeri, destilleri og cafeteria på Refshaleøen under samme tag i hallen, hvor Det Kgl. Teater før havde sit kostumelager. De 22 fadølshaner er hovedsagelig tanket op med egne bryg i moderne amerikansk craft beer stil, mens den fremragende barmad arbejder videre på Orlandos tanker om et bæredygtigt køkken baseret på rester, affald og biprodukter.

Foto: PR.

Pasteur

Pasteur er en state of the art vinbar på Trianglen, hvor der synes at være tænkt på alt. Bag stedet står vinimportøren Lasse Kruse fra Krone Vin, som er gået i ledtog med tømrermester Anders Gisselbæk, hvilket man straks bemærker på interiøret, som virkelig er i orden. Glassene er de elegante – og ikke for trange – mundblæste fra Zalto i Østrig. Kruses forkærlighed for naturvine ikke mindst fra Jura skinner igennem på kortet, som dog også indeholder mere konventionelle aftapninger. Barmaden på adressen er generelt glimrende – ikke mindst osten, som passer perfekt til juravinene.

Foto: Pr.

Den Vandrette

Det er svært at finde noget at være utilfreds med på Den Vandrette: Der er masser af hygge i kælderen i Havnegade. Glasvinsudvalget af hovedsageligt naturvin er stimulerende. Vinene serveres korrekt tempererede og i fornuftige glas. Og køkkenet er et de skarpeste pt. blandt byens vinbarer.  Det eneste, man kunne ønske sig, var et lidt større udvalg af vine, som ikke stammer fra medejeren og vinimportøren Rosforths portefølje, men så kan man jo bare gå et andet sted hen.

Rouge Oysters

Rouge på Gl. Kongevej er en del af den nye bølge af »demokratiske« vinbarer, hvor et glas vin fås fra 50 kr. Der er ikke ofret et sekscifret beløb på indretningen af den lille bar på Gl. Kongevej med de småskramlede møbler, men der er tilgengæld spændende ny kunst på vægge og i vinduer, og siden Fiskebaren i Kødbyen overtog ejerskabet, har stedet serveret et stort udvalg af lækre, friske østers. Med et glimrende udvalg af glas- og flaskevine (hvis man kan lide naturvin) samt østers, original kunst og nogle af byens mest fornuftige priser, er det ganske enkelt svært at finde noget at være utilfreds med.

Rouge Oysters. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Årets jury er sammensat af journalister og redaktører fra AOK (kultur- og livsstilsredaktionen) og to udefra. Fra oven: Søren Jacobsen Damm og Søren Frank, Sine Gerstenberg, tv.: Jakob Steen Olsen og Torben Weirup, i midten Ane Cortzen og Chris Pedersen og til højre Katrine Irminger Sonne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt, Mads Joakim Rimer Rasmussen, Søren Bidstrup og Celina Dahl.