TV 2s guldkvinde efter afskeden – nu stopper tilbuddene postkassen til

Merete Eldrup brager på sin helt egen facon ind som en af de mest magtfulde i det danske samfund. Nu også som bestyrelsesformand for Københavns Universitet. Derfor er hun en klar vinder i gossippernes ugespejl. Jens Chr. Hansen har gossipvagten med ugens vindere og Birgitte Erhardtsen med ugens tabere.

Tidligere topchef i TV 2, Merete Eldrup, er blevet ny formand for Københavns Universitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Jens Chr. Hansen og Birgitte Erhardtsen udpeger hver uge ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. Nu er spændingen om opturen udløst efter en hård kamp mellem TV 2s mangeårige og nu forhenværende guldkvinde Merete Eldrup og hestemilliardæren Andreas Helgstrand. De to har kæmpet til det sidste om førstepladsen på vinderskamlerne. Eldrup vandt på grund af den magtbase, hun har opbygget udenfor TV-stationen – senest med prestigeposten som bestyrelsesformand for Københavns Universitet. Helgstrands milliard er – trods alt – kun penge. Ugens mest markante nedtur har forhenværende Chemometec-chef Michael Eising taget. Han gik i skattely, men glemte at passe sit direktørjob – og blev fyret.

OP

Merete Eldrup tilbage til studierne

Der er noget klippeagtigt over Merete Eldrup. Rolig, stabil og driftssikker. Det har hun vist over en lang årrække som direktør i TV 2. Som bekendt har hun i år forladt topposten i TV 2 for i stedet at gå efter en bestyrelseskarriere. Og mon ikke tilbuddene strømmer ind.

Senest har Københavns Universitets udpegningsorgan (ja, det hedder det altså) fundet frem til Merete Eldrup som ny formand. Derudover har hun bestyrelsesposter i Nykredit Holding, Gyldendal, Realdania, Djøf med flere.

Gossipperne har undret sig meget over, at landets førende universitet og forskningsinstitut har kunnet have en mand som Mads Krogsgaard Thomsen som formand. Nuvel, Mads Krogsgaard er både kapabel og superskarp, men der er altså den lille hage ved det, at han i det daglige er forskningschef hos Novo Nordisk. Det risikerer at kunne skabe habilitetsproblemer.

Gossipperne er da også bekendt med, at andre i forskningsverdenen har undret sig såre over den konstellation. Måske er det derfor, at Novo Nordisk-forskningschefen kun fik to år som formand for KU.

Stutteriejer Andreas Helgstrand, Vodskov, er blevet milliardær på heste. Her er han fanget på hesten »Don Schufro« i forbindelse med deltagelsen ved OL i Beijing i 2008.     Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE CLARKE.

Hovsa, der fik vi lige en hestemilliardær

Kom ikke og sig, at heste kun er for de rige. Tag nu den tidligere OL-medaljevinder i dressur Andreas Helgstrand, som gør sig i det nordjyske Vodskov.

Helgstrand har ikke haft penge med hjemmefra til at hygge sig med heste. Han har skabt sin egen superprofessionelle forretning, Helgstrand Dressage, med stutteri, køb og salg af heste, undervisning og hvad der ellers hører til. Og som de siger i det nordjyske: Det er ikke gået så ringe endda.

Helgstrand har netop offentliggjort sit seneste regnskab. Det viser, at egenkapitalen i familiens holdingselskab, Wama Consult, lige netop har passeret milliarden. Først og fremmest fordi han har fået en gevaldig pengeindsprøjtning i forbindelse med salget af halvdelen af ejerskabet i Helgstrand Dressage til en hollandsk kapitalfond.

Nu går Andreas Helgstrand og spekulerer på, hvad disse mange penge skal bruges til. Helgstrand bliver dog som chef i Helgstrand Dressage. Det spændende bliver at følge om en selfmade mand som Helgstrand kan finde i hak med en kapitalfond som Waterland.

Egentlig gider han ikke rollen som daglig topchef. Men der er brug for ham. Stifter af vinappen Vivino, Heini Zachariassen, er blevet genindsat som direktør, fordi det går piv-dårligt i Vivino.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen.

Et job han helst ville være foruden

Bom-bom-bom. Gossipredaktionen har været i tvivl om, hvorvidt Vivino-stifteren Heini Zachariassen skulle sendes op eller ned på ugens liste. Tvivlens nådegave.

Nu hvor julen og de glade budskaber har ramt os, bliver det en tur på vinderlisten. Men det er med bævende hånd disse linjer skrives, fordi der synes noget grundlæggende galt i Vivino-selskabet. Håbet er, at »chief evangelisten« Zachariassen kan redde Vivino.

Økonomisk går det rigtig skidt i Vivino. Efter ti år er der fortsat massivt underskud, og topchefen er lige blevet fyret. Derfor har ejerne bag besluttet igen at sætte Heini Zachariassen ind som midlertidig direktør. Zachariassen stiftede sammen med Theis Søndergaard Vivino i 2010.

Man må tro, at Zachariassen meget nødtvunget er trådt til. Han har tidligere sagt, at han sådan set kun gider opbygningsfasen – så mister han lysten. Men uha, genfinder han ikke lysten som daglig leder af Vivino, ser det sort ud for den verdenskendte vinapp.

NED

Helle Thorning-Schmidt droppede valgløfterne om kvindekvoter og mandebarsel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Du er useriøs, Helle Thorning

Den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt vil nu slå mønt på at skaffe flere kvinder i bestyrelser. Thorning er gået ind i en startup, som sælger adgang til en database med kvindelige bestyrelseskandidater. Næppe nogen original idé.

Ifølge Helle Thorning er det et problem, at der sidder så få kvinder i bestyrelseslokalerne. Men hvorfor i alverden gjorde hun så ikke noget ved problemet, da hun havde chancen som landets statsminister?

Thorning-regeringen gik til valg på øremærket barsel for mænd og indførelse af kvindekvoter, som formentlig ville sluse flere kvinder ind i ledelsen i erhvervslivet, som det er sket i vore nabolande. Men ingenting blev det til.

Nu går hun bodsgang i et interview i Berlingske med snik-snak om, at hun føler sig ansvarlig for, at der er så få kvinder i bestyrelser. Men hun fortryder ikke, at hun droppede valgløfterne. Her skal man vist have været politiker for at følge med.

Michael Eising (th.) blev fyret som topchef i Chemometec, da han flyttede til Monaco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Grådig direktør fundet uegnet med god grund

Grådigheden kender ingen grænser, når topchefen i et succesfuldt børsnoteret selskab er så forhippet på at spare skat, at han flytter til Monaco – og så regner med at kunne klare direktørjobbet i Chemometec med en arbejdsindsats på to-tre dage om ugen.

Michael Eisings salg af en større privat aktiepost, som risikerede at blive brandbeskattet i Danmark, er ifølge Aktieugebrevet årsagen til, at han er rejst i skattely. Enhver er i sin gode ret til at flytte rundt på kloden uanset bevæggrund, men at Michael Eising tror, at han kan klare direktørjobbet i Chemometec på deltid, er en eklatant fejlvurdering.

Hans uansvarlighed lader Chemometecs medarbejdere og investorer i stikken. En børsnoteret virksomhed er til eksamen hver eneste dag på aktiemarkedet, og det er en af den til enhver tid siddende direktørs fornemste opgaver at pleje kontakten til kommende investorer i en vækstcase som Chemometec. Bestyrelsen havde ikke andet valg end at fyre Michael Eising.

Forbundsformand for 3F, Per Christensen er vist lidt bange for stilladsarbejderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann.

Er 3F-formanden bange for stilladsarbejderne?

Mens stilladser braser ned over skurvogne med levende mennesker indeni, og luksusbiler bliver trillet rundt på gaden, er der larmende stilhed i ledelsen i stilladsarbejdernes fagforening, 3F. Formand Per Christensen, som ellers manede til ordentlig opførsel, da hans 3Fere lavede ballade i lufthavnen, har valgt radiotavsheden under stilladsballaden.

Og det er der en god grund til, lyder det fra vandrørene i fagbevægelsen. »Når stilladsarbejderne stiller op, så er Per gået ud af bagdøren,« siges det. Og i særdeleshed i stilladssagen, hvor ikke er nogen rygende pistol i form af en båndoptagelse eller andet bevis for hvem, der gjorde hvad.

Ingen ved præcis, hvem der løsnede boltene i muren og rev stilladset ned, og hvem der lavede hærværk på Porschen. Men mistanken hviler tungt over 3Fs medlemmer inden for bygge og anlæg.

Stilladsarbejderne er tålt, men langt fra elsket i 3F. Men Per Christensen er måske ikke stærk nok til for alvor at tage stilladsarbejderne i skole. Det aftvinger ikke respekt hos gossipperne.