Topøkonom forlod Nordea efter omstridt analyse med nazireferencer. Nu har han fået nyt job

Andreas Steno Larsen, tidligere chefstrateg i Nordea, starter job i europæisk ejendomsgigant 1. februar.

To chefanalytikere valgte at forlade Nordea efter en sag, hvor banken trak deres analyse tilbage, fordi den blev kritiseret for at være vaccineskeptisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS HELGREN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han blev i november suspenderet fra sin stilling som global chefstrateg i nordens største bank, Nordea. Det skete, efter han havde skrevet en vaccineskeptisk analyse med nazireferencer.

Men nu har Andreas Steno Larsen fået et nyt job – 1. Februar starter den profilerede analytiker som lead economist i Heimstaden.

Heimstaden er det næststørste boligejendomsselskab i Europa og er grundlagt i Sverige. Selskabet opkøber, udvikler og forvalter ejendomme i Europa – de har omkring 15.000 boliger i ti lande, herunder i Danmark.

I en pressemeddelelse om ansættelsen lyder det fra ejendomsgiganten:

»Andreas er blandt de mest kompetente analytikere i Norden og vil spille en vigtig rolle i udformningen af ​​vores investeringsstrategi og sikre konsekvent evaluering af risikojusterede afkast ved at tage hensyn til risici i makro og finans på tværs af de markeder, vi er til stede i. «

Efter suspenderingen fra Nordea igangsatte banken en undersøgelse af forløbet, der udover Andreas Steno Larsen også involverede chefanalytiker Martin Enlund, der ligeledes var blevet suspenderet.

Undersøgelsen konkluderede, at udsagn og referencer i analysen ikke var på linje med Nordeas værdier.

Begge økonomer blev tilbudt at blive i banken, men valgte at stoppe.