Tirsdagens aktier: DSV Panalpina og FLSmidth trak C25 i rødt

FLSmidth og DSV Panalpina trak tirsdag godt ned i det danske C25-indeks, der efter en god slutspurt dog var lige ved at nå positivt terræn, men endte 0,1 pct. lavere i indeks 1286,31.

ARKIVFOTO: Jens Bjørn Andersen chef for DSV. Aktualiseret af DSVs opkøb af den schweiziske virksomhed Panalpina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere på dagen havde indekset været nede at runde 1276,44 som følge af negativ indflydelse fra de asiatiske børser.

»Det hele startede jo med, at man så dødsfald i Asien som følge af coronavirussen, der muligvis ser ud til at sprede sig. Det har trukket et tæppe ned over markedet i dag,« forklarer Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel ved ABG Sundal Collier.

Han forudser dog ikke samme takter, når investorerne kommer tilbage til handlen onsdag.

»Medmindre at det bliver helt vildt med den coronavirus, så tror jeg, at det er mere eller mindre glemt i morgen«, vurderer han.

Allerede fra morgenstunden blev FLSmidth fordømt til dybet i C25, da selskabet kort tid inden markedets start meddelte, at selskabet skal sige farvel til 500 ansatte.

80 af medarbejderne er tilknyttet hovedkontoret i Valby, mens de resterende er fordelt på regionale kontorer verden rundt. FLSmidth har omkring 11.400 ansatte.

FLSmidth-aktien endte 2 pct. lavere i 253,80 kr., men kunne stadig se ned til DSV Panalpina, der indtog bunden af C25 med et fald på 2,1 pct. til 747,80 kr.

Biotekselskabet Genmab annoncerede mandag efter børslukketid, at det af European Marketing Authorization, EMA, har fået godkendt Darzalex i kombination med Velcade, Thalidomide og Dexamethasone som førstelinjebehandling af knoglemarvskræft.

Aktien steg med 0,1 pct. til 1520 kr.

Tirsdag bød også på ølnyt, da Bloomberg News kunne berette, at salget af øl i Vietnam, der er et stort marked for Carlsberg, siden starten af i år er faldet med 25 pct., efter at strammere regler mod spirituskørsel trådte i kraft.

Carlsberg er repræsenteret i Vietnam med en ejerandel på 17,3 pct. af Habeco, som den danske brygger gennem længere tid har forsøgt at øge ejerandelen i.

Carlsberg endte dagen med en stigning på 0,6 pct. til 1057 kr.

HOVSA-NYT FRA NNIT

Uden for C25-indekset var der fokus på NNIT, som havde fremrykket offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal for 2019 til efter børslukketid mandag, efter at selskabet ved en fejl var kommet til at sende foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal 2019 til analytikerkorpset.

Omsætningen faldt med 2,7 pct. i de sidste tre måneder af 2019 i forhold til perioden året før, mens overskuddet for fjerde kvartal 2019 lyder på 58 mio. kr. mod 85 mio. kr. i det sammenlignelige kvartal året inden.

Det ringere resultat skal ses i lyset af, at ordrebogen vedrørende Novo Nordisk er skrumpet med 27 pct. i kvartalet, oplyste NNIT, imens udviklingen ses fortsætte ind i 2020.

»Aktien har været meget stærk, så det er klart, at når de kommer med en lidt kedelig guidance for 2020, så skal den ned. Det kan man ikke undgå,« siger Nikolaj Holmsgaard.

Aktien, der ellers havde en positiv mandag, blev sablet ned med hele 14 pct. til 112,20 kr ved lukketid tirsdag - en udvikling, der ikke nødvendigvis fortsætter.

»Når man kigger på konsensus, så hedder det 15 pct. ned på estimater rundt omkring. Det er jo cirka der, hvor vi ligger nu. Så det, aktien har taget i dag, svarer til det, der skal ud af estimaterne«, vurderer Nikolaj Holmsgaard.

HAV AF ANALYSEÆNDRINGER

Tirsdagen bød på en stormflod af kursmålsændringer, hvor blandt andet Novozymes fik lagt 7 pct. på sit langsigtede kursmål af Credit Suisse.

Det lyder nu på 340 kr. mod 318 kr. "Outperform"-anbefalingen gentages, og aktien så en stigning på 1,8 pct. til 331,30 kr. ved lukketid tirsdag.

/ritzau/FINANS