Onsdagens aktier: Demant red stormen af i grønt C25

Mærsk og Novozymes strøg til tops i det danske eliteindeks, C25-indekset, onsdag, på en dag hvor stemningen generelt var god, og hvor det samlede indeks gik frem med 0,6 pct. til 1151,49. Fokus var der også på Demant, som kunne fortælle, at selskabet havde været ramt af cyberkriminalitet.

Novozymes-aktien steg onsdag 2,8 pct. til 294,70 kr. mens FLSmidth steg 2,2 pct. til 293,20 kr. - uden umiddelbare bagvedliggende nyheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Fremgang var der i onsdagens marked til særligt de cykliske aktier, og Mærsk B-aktien endte dagen med en stigning på 2,7 pct. til 7370 kr.

»Vi ser fremgang i Hongkong på 4 pct., og selv om Mærsk har været under pres nogle dage, så det er helt naturligt, at den kommer op i dag,« forklarer Jim Søborg Hansen, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier.

Novozymes-aktien steg onsdag 2,8 pct. til 294,70 kr. mens FLSmidth steg 2,2 pct. til 293,20 kr. - uden umiddelbare bagvedliggende nyheder.

Omvendt sank Ambu-aktien til bunds onsdag. Aktien kom ellers godt fra start, hvor forklaringen ifølge analytikerne var fortsat medvind fra de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, anbefaling i sidste uge, hvor myndighederne anbefalede et skifte mod designs, der kan eliminere risikoen for smittefare, og hvor Ambus engangsduodenumendoskoper kan gøre sig gældende.

Ambu-aktien faldt onsdag 6,8 pct. til 118,90 kr.

DEMANT I FOKUS EFTER HACKERANGREB

Et af dagens store fokuspunkter var Demant, som i løbet af eftermiddagen kunne meddele, at selskabet tirsdag blev offer for cyberkriminalitet, som fortsat påvirkede selskabets it-systemer onsdag.

I løbet af handelsdagen faldt Demant-aktien med op mod 4 pct., men efter at selskabet informerede om angrebets karakter, blev faldet reduceret en smule.

Ifølge Jim Søborg Hansen er der ikke tvivl om, at angrebet er kritisk for Demant. Selskabet kunne onsdag fortælle, at det havde identificeret hovedårsagen, og at det som en hurtig reaktion på hændelsen og lukning af dets it-systemer på tværs af lokationer og forretningsenheder havde været i stand til at inddæmme og begrænse hændelsen og nu har situationen under kontrol.

»Med lidt hurtig hovedregning, vil jeg vil gætte på, at Demant taber 8-9 mio. kr. på bundlinjen hver dag, de holder lukket. Jeg forstår ikke helt, hvorfor aktien steg efter meddelelsen, da det var forventet, at der var tale om et hackerangreb,« siger han.

Demant-aktien endte dagen med et fald på 0,1 pct. til 200 kr.

NNIT havde inden markedets åbning mistet 62,7 pct. af sin markedsværdi i 2019. Det har dog sendt aktien ned i et niveau, hvor den er attraktiv, mener flere investorer, som Dagbladet Børsen har talt med. Onsdag steg aktien 5,9 pct. til 72,40 kr.

/ritzau/FINANS