Økonomisk ekspertgruppe nedsat igen – hjælpepakker skal udfases

Regeringen har nu bedt den samme økonomiske ekspertgruppe, der tidligere rådgav om genåbningen af samfundet, om at komme med rådgivning til udfasningen af hjælpepakkerne. 24. maj skal anbefalingerne offentliggøres.

Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet skal fortsat stå i spidsen for ekspertgruppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansministeriet har netop offentliggjort en pressemeddelelse, hvor det endeligt bekræftes, at en økonomisk ekspertgruppe skal rådgive om udfasningen af hjælpepakkerne.

Det er den samme økonomiske ekspertgruppe, der tidligere blev bedt om at komme med sine anbefalinger til genåbningen af samfundet.

Gruppen består af professor Torben M. Andersen, der er formand, samt professorerne Michael Svarer og Philipp Schröder, som alle er blandt Danmarks førende økonomer.

»Regeringen har bedt den økonomiske ekspertgruppe om at komme med input til en udfasning af de midlertidige hjælpepakker, der holder hånden under danske virksomheder og arbejdspladser i lyset af covid-19-epidemien,« lyder det i meddelelsen.

Gruppens anbefalinger vil blive offentliggjort 24. maj.

Allerede i tirsdags lukkede statsminister Mette Frederiksen (S) op for muligheden for at få rådgivning fra økonomerne, da hun var til spørgetime i Folketinget.

»Hjælpepakkerne har virket. De har været en god investering. Men hjælpepakkerne er kun midlertidige. De skal udfases. Virksomheder og selvstændige skal til at stå på egne ben,« sagde statsministeren.

I samme omgang gjorde hun det klart, at regeringen ville foreslå at bede den samme ekspertgruppe om hjælp til netop den opgave.

Samtidig fastslog hun, at udfasningen af hjælpepakkerne skal forhandles på plads inden sommerferien.

Ekspertgruppen skal nu blandt andet se på modeller for afvikling af hjælpepakkerne, som understøtter job, samtidig med at sunde virksomheder hurtigst muligt kan stå på egne ben, fremgår det af pressemeddelelsen.

»Endelig er der bedt om input til mulige målrettede initiativer til fortsat at holde en hånd under specifikke brancher, der fortsat er midlertidigt påvirket af restriktioner mv., herunder i forhold til sæsonrelaterede aktiviteter,« står der.