Nu er Boeings flyvende bil lettet

Efter flere års arbejde har Boeing for første gang sendt sit bud på fremtidens flyvende bil i luften. Bilen er tænkt som et flyvende alternativ til selvkørende taxier.

Boeings »flyvende bil« fik luft under vingerne for første gang denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Den er selvstyrende. Den er elektrisk. Og ifølge Boeing er den fremtiden.

Boeings »flyvende bil« lettede for første gang i denne uge til en testflyvning på Boeings anlæg i Manassas, Virginia i USA.

Det skriver flere internationale medier, herunder Bloomberg og The Guardian.

Prototypen giver ifølge den amerikanske flyproducent et indblik i, hvordan fremtidens passagertransport kan komme til at se ud i byerne.

Den autonomt flyvende »bil«, som mest af alt ligner en fusion mellem en drone og et fly, kan flyve op til 80 kilometer på en ladning.

Onsdagens flyvetur var imidlertid en smule kortere. Den ni meter lange »bil« lettede et par meter over jorden, hvor den hang i knap et minut, før den foretog en sikker landing.

Den lille flyvetur var imidlertid kilde til stor begejstring for Boeings datterselskab Aurora Flight Sciences’ præsident og adm. direktør, John Langford.

»Det er sådan her, revolution ser ud, og det er på grund af selvstændighed,« sagde John Langford.

Boeing købte i 2017 Aurora Flight Sciences, som blandt andet arbejder sammen med Über om at bygge verdens første flyvende taxi. Ifølge Uber er det planen, at Auroras flyvende bil i fremtiden skal være en del af selskabets flåde af lufttaxier.

Konkurrencen om fremtidens luftfart er imidlertid skarp, skriver Bloomberg. Udover IT-virksomheden Intel og droneproducenten EHang, er også Boeings ærkerival Airbus i gang med at udvikle lufttaxien Vahana, som allerede sidste år gennemførte sin første testflyvning.

Morgan Stanleys mest dristige beregninger viser, at branchen vil omsætte op i 2.900 mia. dollar i 2040. Et mere konservativt bud lyder på 615 mia. dollar, svarende til 4.045 mia. kroner eller Tysklands BNP.

Ubers målsætning er at gennemføre de første kommercielle flyvninger med luftaxier i 2023.