NKT over halvvejs med afskedigelser: Målet er fortsat 130

Kabelproducenten NKT har frem til udgangen af september skåret 70 administrative stillinger væk ud af de 130, som selskabet satte sig for at nedbringe antallet med i det spareprogram, som det lancerede i februar 2019.

»Den målsatte medarbejderreduktion på omkring 130 fastholdes og ventes opnået efter succesfuld implementering af specifikke projekter,« skriver NKT i det regnskab for tredje kvartal, som selskabet kom med sent onsdag aften.

Afskedigelserne ventes at være gennemført i først kvartal 2020.

»Vi er måske ikke helt færdige ved årets udgang, men så vil vi være færdige med det i første kvartal næste år. Selv om det bliver en lille smule forsinket, så kommer vi til at nå vores besparelsesmål,« siger NKT's finansdirektør, Roland M. Andersen, i regnskabet.

NKT har i løbet af 2019 også reduceret antallet af »blue collar«-arbejdere for at tilpasse sig til aktivitetsniveauet.

Aktiviteterne i NKT's kabeldivision har i årets første ni måneder givet et underskud på 53,9 mio. euro, svarende til ca. 400 mio. kr., mod et underskud på 2,6 mio. euro i samme periode sidste år.

I tredje kvartal realiserede NKT i kabeldivisionen et operationelt EBITDA på 6,9 mio. euro, hvilket var under analytikernes forventninger på 9,6 mio. euro - og niveauet i samme periode sidste år på 26,1 mio. euro.

Omsætningen i standardmetalpriser faldt endvidere til 232,4 mio. euro fra 286,9 mio. euro, mens analytikerne her havde ventet et noget mindre fald til 259,2 mio. euro.

»Som ventet var omsætning og indtjening for tredje kvartal 2019 lavere end sidste år som følge af reduceret aktivitetsniveau i Solutions. Applications og Service & Accessories leverede begge positiv organisk vækst og øget operationel EBITDA,« skriver NKT i regnskabet.

Bundlinjen i NKT's kabelforretning viste i tredje kvartal et underskud på 20,9 mio. euro sammenlignet med et underskud på 2,6 mio. euro i samme periode sidste år.

/ritzau/FINANS