Medie: Regnskabsrod bag direktør-fyring i dansk juiceimperium

En omfattende gennemgang af regnskaberne i Joe & The Juice har afsløret en række uregelmæssigheder. Det førte i sidste uge til topchefens bratte exit, skriver mediet InsideBusiness.

Nye oplysninger sår nu tvivl om brat direktør-skifte i kæden Joe & The Juice. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge fratrådte administrerende direktør, Sebastian Vestergaard, sin stilling i det danske juiceimperium Joe & The Juice med øjeblikkelig virkning.

Dengang lød det i en pressemeddelelse fra virksomheden, at »beslutningen er truffet af bestyrelsen« efter en »konstruktiv dialog med Sebastian Vestergaard om den bedste måde at udnytte hans kompetencer«.

Nu sår nye oplysninger i erhvervsmediet InsideBusiness tvivl om den forklaring.

Ifølge InsideBusiness skete det overraskende exit, efter at revisionshuset Deloitte, der overtog rollen som revisor fra PwC ved årsskiftet, fandt en række uregelmæssigheder i årsrapporterne. Det drejer sig om forhold omkring afskrivninger, som i virkeligheden dækkede over tab i forbindelse med butikslukninger, samt forkert bogføring og en række andre ting. Oplysningerne om uregelmæssighederne er efterfølgende blevet bekræftet af et tredje revisionshus, Ernst & Young, skriver InsideBusiness.

I kølvandet på undersøgelsen pegede flere anonyme whistleblowere på, at topchef Sebastian Vestergaard var bekendt med en række af de regnskabsmæssige uregelmæssigheder. Derfor blev han ifølge mediet fyret.

Joe & The Juice har overfor InsideBusiness ingen kommentarer til oplysningerne:

»Bestyrelsen har allerede tilkendegivet i en pressemeddelelse torsdag den 24. juni, 2021, at Sebastian Vestergaard ikke længere er den bedst egnede til at være CEO i Joe & The Juice,« skriver kæden til InsideBusiness og peger på, at koncernen ikke kommenterer interne anliggender.

Revisionsfirmaet PwC afviser i en kommentar udlægningen af sagen i InsideBusiness.

»Vi i PwC er ikke enige i artiklens fremstilling af forløbet og herunder PwC’s rolle. Vi kan desuden informere om, at vi står ved den revision, som vi har foretaget, da vi var selskabets revisor. Grundet vores tavshedspligt kan vi ikke kommentere sagen yderliger,« siger Pernille Stokholm Bøg, kommunikationschef i PwC:

Sebastian Vestergaard tiltrådte som topchef i Joe & The Juice Holding i februar 2019 og nåede således at være administrerende direktør i knap to et halvt år.

»Over den seneste måned har jeg haft en konstruktiv dialog med bestyrelsen i Joe & The Juice. Det har ført til den konklusion, at jeg træder tilbage som administrerende direktør og fortsætter i en ny rolle med fokus på forretningsudvikling,« skrev Sebastian Vestergaard på LinkedIn i sidste uge.

Ind på den øverste post kom i stedet Thomas Nørøxe. Den fratrådte topchef bliver dog i virksomheden, hvor han fremover skal arbejde med forretningsudvikling, lød det i sidste uge.