Maersk Drilling fusionerer med amerikansk selskab

Maersk Driling, der i mange år var en del af A.P. Møller – Mærsk, fusionerer med amerikansk selskab.

Maersk Drilling fusionerer med amerikanske Noble. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Maersk Drilling fusionerer med amerikanske Noble Corporation, hvorefter det nye selskab tager den amerikanske virksomheds navn.

Det oplyser det danske selskab i en meddelelse til fondsbørsen.

Det nye selskab vil være dobbeltnoteret i New York og København, og de to selskabers aktionærer vil hver eje omtrent 50 procent af det nye selskab.

»Denne kombination har en indbygget stærk branchelogik. Med kombinationen skaber vi en differentieret leverandør af offshore boretjenester, som vil være i stand til at forbedre kundeoplevelsen gennem øget skala, global rækkevidde og brancheførende innovation,« siger bestyrelsesformand Claus Hemmingsen fra Maersk Drilling, i meddelelsen.

Maersk Drilling, der blev stiftet i 1972, var i mange år en del af A.P. Møller – Mærsk. Selskabet blev i april 2019 spaltet fra i en separat børsnotering og har været udfordret af, at forretningsmodellen hviler på den olie, som stort set alle andre bevæger sig væk fra.

Fusionen sker for at samle kræfterne i en udfordret industri, skriver Robert Uggla, adm. direktør for A.P. Møller Holding.

»Maersk Drilling blev udskilt fra A.P. Møller – Mærsk med det formål at etablere et selvstændigt selskab med en kompetent, fokuseret bestyrelse samt at deltage aktivt i den nødvendige konsolidering af en udfordret industri,« skriver Robert Uggla i en kommentar til fusionen.

Fusionen vil efter planen skabe synergier for 125 millioner dollar.

»Kombinationen af Maersk Drilling og Noble skaber et boreselskab med et stærkere udbud til kunder, der bygger på selskabernes omfattende operationelle kompetencer. Det kombinerede selskab vil have en stærk finansiel balance, betydelige omkostningssynergier, en moderne flåde og adgang til en international aktionærbase,« hedder det  videre fra siger Robert Uggla.

Fusionen ventes at være gennemført i midten af 2022.

Det sammenlagte selskab, der vil få en samlet omsætning på 13,5 milliarder kroner vil få Robert W. Eifler, som ny topchef. Han kommer fra det amerikanske selskab.

Det nye selskab får hovedkvarter i Houston i Texas, men det beholder en stor organisation i Norges olieby Stavanger