Lars Tvede vil gennemtvinge officiel granskning af Peter Warnøe i byretten

En granskning af Peter Warnøe i det opsigtsvækkende slagsmål om venturefonden Nordic Eye blev for nylig aflyst. Men det vil rigmanden Lars Tvede ikke finde sig i. Warnøe brugte 2.500 kroner til repræsentation pr. arbejdsdag, hedder det i stævningen.

Bestyrelsesformanden for Nordic Eye Management, Niklas Holck, har fået en retssag på halsen, efter at Lars Tvede har stævnet selskabet med krav om – alligevel – at igangsætte en granskning af Peter Warnøe. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen mellem de to tidligere venner og partnere, Peter »Løvens Hule« Warnøe og Lars Tvede bølger frem og tilbage næsten dagligt. Striden drejer sig om magten over ventureselskabet Nordic Eye, og Lars Tvede går nu rettens vej for – alligevel – at få gennemtvungent en officiel granskning af Peter Warnøes dispositioner i venturefonden Nordic Eye.

Granskningen blev ellers aflyst for nylig, men nu har Lars Tvedes advokat indleveret en stævning til Københavns Byret, oplyser Tvede til Berlingske. Hans advokat vurderer, at sagen er principiel og beder derfor om, at sagen behandles af tre dommere i byretten.

Den nu aflyste granskning skulle undersøge Warnøes dispositioner i venturefondens centrale selskab, Nordic Eye Management. Her blev Warnøe blandt andet beskyldt for bilagsrod og for at bruge selskabets midler til private formål som restaurationsbesøg og fejring af familiefest. Ifølge stævningen havde Warnøe ekstraordinært høje repræsentationsudgifter i omegnen af 2.500 kroner pr. dag i 2019.

En ekstraordinær generalforsamling i managementselskabet vedtog før jul, at der skulle gennemføres en officiel granskning af Peter Warnøe, men den beslutning blev omgjort på endnu en generalforsamling i starten af februar.

Rettens vej

Men det vil Lars Tvede ikke finde sig i, og derfor går han rettens vej med krav om, at Nordic Eye Management forpligtes til at gennemføre granskningen, som blev vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling, oplyser han til Berlingske.

Lars Tvedes hovedargument er, at når der er truffet en beslutning med alle kapitalejere – herunder Lars Tvede – kan man ikke bagefter træffe en modsatrettet beslutning med færre kapitalejere, for dermed bliver Lars Tvedes minoritetsinteresser tilsidesat.

Lars Tvede og hans advokat Dan Terkildsen fra Lundgrens har formelt udtaget stævning mod Nordic Eye Management, og sagen bliver dermed en hovedpine for bestyrelsesformand Niklas Holck.

Sagen kompliceres af, at Niklas Holck og resten af bestyrelsen fyrede Lars Tvede som partner i Nordic Eye Management med udgangen af januar. Men den fyring bestrides af Lars Tvede, som har anlagt en selvstændig retssag vedrørende dette spørgsmål. Tvede står da også fortsat opført som kapitalejer i Erhvervsstyrelsen.

Niklas Holck har ingen kommentarer til stævningnen.

Fyringen er en alvorlig sag for Lars Tvede. Hvis den står ved magt, risikerer han at miste sine ejer- og carryrettigheder – det vil sige retten til fremtidige gevinster i Nordic Eye Management.

Berlingske arbejder på at få en kommentar fra den nye bestyrelsesfsormand i Nordic Eye Management, Niklas Holck.