Warnøe slipper med skrækken: Granskning af bilagsrod er aflyst

En officiel granskning af Peter Warnøes bilagsrod i venturefonden Nordic Eye bliver nu opgivet. Fondens bestyrelsesformand, Niklas Holck, afviser ny kritik af Warnøes ophold på hotel i London en nytårsaften.

Peter Warnøe slipper for en planlagt granskning af bilagsrod. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en ekstraordinær general forsamling i Nordic Eye er den officielle granskning af Peter Warnøes bilagsrod aflyst, Den skulle ellers sættes i gang i disse dage.

Granskningen erstattes af en udvidet undersøgelse ved tidligere partner i EY, Per Gunslev. Hans undersøgelse foretages i forlængelse af det sædvanlige revisionsarbejde med årsregnskabet for 2019, oplyser formanden i en orientering til venturefondens hårdt prøvede investorer.

Niklas Holck, der er bestyrelsesformand i Nordic Eye, forklarer beslutningen med, at Per Gunslev, som allerede har kigget på forholdene, ikke har fundet tegn på systematisk snyd eller ekstravagant overforbrug.

Granskningen blev vedtaget på en generalforsamling i Nordic Eye Management før jul som en reaktion på en stribe påståede afsløringer af Peter Warnøes bilagsrod og andre uregelmæssigheder. Niklas Holck begrunder blandt andet annulleringen af granskningen med økonomi.

Eksorbitant beløb

»Det giver … ikke mening at bruge et eksorbitant ikke-budgetteret beløb (der estimeret vil kunne komme til at koste flere millioner) og tid på en granskning, der ikke kun vil komme til at generere en masse af Nordic Eyes samarbejdspartnere, men også forsinke vores årsregnskab,« skriver Niklas Holck.

»Undersøgelsen (som Per Gunslev allerede har foretaget, red.) har ikke fundet tegn på systematisk snyd – ikke at der ikke har været rod i administrationen. Administrationsrodet er medvirkende årsag til, at Peter valgte ikke at fortsætte som CEO, og at der er lavet ændringer i processer og kontroller,« forklarer formanden.

Niklas Holck er forberedt på, at beslutningen kan medføre en voldsom reaktion blandt nogle investorer. Specielt dem med tilknytning til Lars Tvede.

»Derfor vil jeg minde om, at granskningen alene vedrører forhold i Managementselskabet, og ikke K/S (selskabet hvor venturefondens 170 investorer har lagt deres penge, red.),« skriver han.

Nytårsaften i London

Niklas Holck orienterer også investorerne om, at flere af Peter Warnøes kritikere blandt investorerne – herunder Lars Tvede og tre andre partnere og ansatte i managementselskabet – har udformet et notat, som beskriver, at Peter Warnøe har overnattet på hotellet Flemings Mayfair i London nytårsaften 2018, der på bilaget er betegnet som »Bluetown«, som er en af Nordic Eyes porteføljevirksomheder.

Bluetowns adm. direktør, Peter Ib, har oplyst, at han ikke er bekendt med, at der har været møder mellem Warnøe og Bluetown på de pågældende dage.

Ifølge Niklas Holck er udgiften til hotelopholdet »fuldt berettiget og også korrekt konteret af Peter Warnøe«. Formanden oplyser, at han kender formålet med rejsen, og at der intet kritisabelt er ved udgiften, som er afholdt af managementselskabet og ikke af investorerne.

»Når man som investeringsselskab har møder og rejser, så er det omgivet med en vis konfidentialitet. Vi mødes med personer om investeringer og frasalg, der måske og måske ikke bliver til noget. Diskretion er en vigtig del af det arbejde. Peter Warnøe har været og er instrumental i det arbejde. Han vil derfor ikke nødvendigvis skulle skrive en længere roman til hvert enkelt bilag,« skriver Niklas Holck, som ikke har yderligere kommentarer.

En investor, som ikke ønsker at stå frem, undrer sig over notatet: »Gad vide om de overhovedet kender Flemmings Hotel ? Det er et lille meget engelsk hotel i Half Moon Street, og det har små hyggelige værelser. Ikke langt derfra ligger de dyre hoteller, f.eks Ritz, men Flemmings er ikke specielt dyrt. Jeg tror jeg har boet der mindst 100 gange selv,« lyder hans reaktion.

Lars Tvede er ikke vendt tilbage på Berlingskes henvendelse.