Lars Tvede i nyt frontalangreb på Peter »Løvens Hule« Warnøe

Ny udvikling i det celebre slagsmål mellem rigmændene Lars Tvede og Peter Warnøe. Nu vil Lars Tvede fyre Peter Warnøe og tvinge ham til at afhænde sine værdifulde aktier i venturefonden Nordic Eye, skriver netmediet Inside Business. "Helt forventet reaktion," lyder det fra Warnøe-siden.

Rigmanden Lars Tvede slår hårdt tilbage mod sin tidligere ven og partner: Nu skal Warnøe aflevere sine aktier. Arkivfoto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slagsmålet om venturefonden Nordic Eye mellem de to tidligere venner, rigmanden Lars Tvede og Peter »Løvens Hule« Warnøe, fortsætter med uformindsket styrke i vinterferien.

Warnøe-siden fyrede for nylig Lars Tvede fra venturefondens managementselskab. Den fyring bestrider Tvede, og nu forsøger han at tvinge Peter Warnøe til at afhænde sine værdifulde aktier i fonden.

Netmediet Inside Business har læst en orientering, som Lars Tvede har udsendt til Nordic Eyes investorer. Heraf fremgår det, at Lars Tvede mener, at Peter Warnøe og fondens adm. direktør har overtrådt fondens interne regelsæt i deres iver for at blokere en uvildig granskning af Peter Warnøes dispositioner, som ellers blev vedtaget på en generalforsamling før jul.

Derfor mener Lars Tvede og hans advokater, at Peter Warnøe og fondens øvrige ledelse skal fyres og har pligt til at aflevere deres aktier i fondens management til Lars Tvede.

Droppede granskning

Kernen i sagen er, at den nye bestyrelsesformand, Niklas Holck (som er på Warnøes side), i begyndelsen af februar i en e-mail meddelte investorerne i Nordic Eye, at man efter et bestyrelsesmøde i Nordic Eye Management havde valgt at droppe den granskning, som tidligere var vedtaget. Kort efter rettede Niklas Holck i meddelelsen: Det var ikke bestyrelsen, men generalforsamlingen i managementselskabet, der havde truffet beslutningen om at aflyse granskningen.

Ifølge Inside Business anfører Lars Tvede, at granskningen kun kan stoppes, hvis 100 procent af kapitalejerne i Nordic Eye Management stemmer for. Og det gjorde Lars Tvede som mindretalsaktionær ikke.

Hvis fyringen af Lars Tvede står ved magt, står han ifølge Niklas Holck til at miste sin fremtidige carry, det vi sige sin del af den fremtidige gevinst fondens investeringer. Gevinsten kan løbe op i 20 mio. kr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til de nye udmeldinger fra Peter Warnøe, men den nye bestyrelsesformand for Nordic Eye Management Niklas Holck siger: »Det er en helt forventet reaktion, som vi tager helt roligt. Vi ser frem til at få sagen afgjort i retten, hvis det kommer dertil. I mellemtiden fokuserer vi benhårdt på at skabe det bedst mulige afkast til investorerne, som også har gennemskuet motiverbe bag dramaet.«