Kinesere vil købe Spies: »Der er gang i forhandlingerne«

Det trækker op til en budkrig om Spies, der står til salg, efter at ejeren, Thomas Cook, er endt i økonomisk kollaps.

Der er på ny interesse for at købe Spies og den nordiske del af det kollapsede Thomas Cook. Arkivfoto: Arkivfoto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det er mindre end en måned siden, at den danske rejsekoncern Spies svævede på kanten af et kollaps, da ejeren, Thomas Cook, krakkede efter et dramatisk forløb.

Men nu synes bejlerne at sværme om de lukrative rester af rejsegiganten, hvor især den nordiske del tiltrækker sig opmærksomhed.

Således melder kinesiske Fosun Group sig på banen som interesseret i at købe den skandinaviske del af den kollapsede rejsekoncern Thomas Cook, som omfatter Spies.

Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies

»Der er gang i forhandlingerne, og der er en god interesse for at købe forretningen, men der er ikke noget endeligt endnu.«


Ifølge det norske erhvervsmedie Finansavisen.no har den kinesiske rejsekoncern reageret på det bud, som den første bejler, kapitalfonden Triton, har lagt på Spies, Ving og Tjaereborg, der udgør Thomas Cooks skandinaviske division. Det norske medie nævner kun Ving, som er det ene af tre ben i Thomas Cook i Skandinavien. Men ifølge Berlingskes oplysningerne skulle der være tale om hele den nordiske del – og altså også Spies.

I Spies fortæller adm. direktør Jan Vendelbo, at der forhandles, og at der er flere interesserede. Han oplyser, at det er hele den nordiske del af Thomas Cook, der er sat til salg, og som der torsdag kom et »ikkebindende bud« på.

»Der er gang i forhandlingerne, og der er en god interesse for at købe forretningen, men der er ikke noget endeligt endnu,« siger han.

Topchef i Spies Jan Vendelbo er fortrøstningsfuld, når det gælder selskabets fremtid. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Tirsdag stod det klart, at kapitalfonden Triton, der ejer rejsearrangøren Sunweb, ifølge Sky ville forsøge af gafle Spies. Nu er Fosun altså så angiveligt i heftig mødeaktivitet om et købstilbud, og det er ikke første gang, de kommer på banen.

Tilbage i juli skrev flere internationale medier, at der var en aftale på vej mellem Thomas Cook og kinesiske Fosun om en kapitalindsprøjtning på 750 mio. pund svarende til 6,2 mia. kr. Adm. direktør Peter Fankhauser i Thomas Cook sagde dengang til Financial Times, at det var et nødvendigt skridt at tage på grund af den økonomiske situation i rejsekoncernen – selv om det ikke var en løsning, som nogen ville ønske for sine aktionærer.

Det kinesiske konglomerat, som driver forretning i en lang række brancher, stod til at overtage aktiemajoriteten i Thomas Cook-gruppens rejsebureauer – herunder Spies. Dertil ville kineserne overtage en betydelig minoritetsandel af Thomas Cooks flyselskab, hvis hele aftalen faldt på plads. Det gjorde den ikke dengang, men kineserne har altså ikke opgivet endnu.