Hoteldirektør med passion for fodbold, erhvervslivets vilkår og Amager

Torsdag 10. januar fylder Jens Mathiesen, formand for Dansk Erhverv og adm. dir. for Scandic-hotellerne i Danmark rundt.

Formand for Dansk Erhverv og adm. direktør for Scandic Hotels i Danmark, Jens Mathiesen, fylder 50 år. Foto: Dansk Erhverv Fold sammen
Læs mere
Foto: JONAS_BIE

Jens Mathiesen har de sidste to år været den samlende figur for den del af dansk erhvervsliv, der er medlemmer af erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

50 års fødselaren overtog formandsposten fra Fona-direktør, Michael Kjær, i april 2018. Siden har Mathiesen rusket op i organisationen, og i sommeren 2018 hentede han daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen ind som ny direktør for organisationen.

Som formand for Dansk Erhverv, der har omkring 17.000 medlemmer og især har et godt tag på den danske service- og handelsindustri, har han to store udfordringer:

At holde dampen oppe i den evige konkurrence om medlemsvirksomheder med den anden kæmpe i dansk erhvervsliv, Dansk Industri, og at sikre de bedste rammevilkår for virksomhederne. Det er især presserende for de mange handels- og servicevirksomheder, der i disse år må igennem voldsomme omstillinger for at tilpasse sig en ny digital virkelighed.

Takkede nej til fodboldtilbud

Jens Mathiesen er født, opvokset og har altid boet på Amager. I dag bor han med sin hustru, Trine, i Dragør. Parret har tre voksne børn.

Indtil for et par år siden var Jens Mathiesen ivrig fodboldspiller. I et interview med Børsen fra maj sidste år fortæller Jens Mathiesen blandt andet, at han som stor dreng var anfører på Tårnbys drengehold, og på et tidspunkt blev tilbudt et ophold på tyske Hamburger Sport-Vereins ungdomsakademi, men takkede nej. Han var mere interesseret i at få foden inden for i erhvervslivet end at sparke til en bold på professionelt niveau.

Noget har han dog taget med sig fra sportens verden. »Både i erhvervlivet og i fodbold går jeg på banen for at vinde. Jeg har aldrig et mål om at spille uafgjort,« sagde han til Børsen.

I stedet tog Jens Mathiesen en shippinguddannelse hos Transocean Shipping og fik efterfølgende job hos biludlejningsfirmaet Avis Rent a Car, hvor han 1991-99 havde forskellige lederstillinger.  Frem til 2002 var han adm. direktør for den skandinaviske del af kaffeautomatvirksomheden Foutain International. Herefter fulgte en periode som selvstændig managementkonsulent, inden han i 2003 kom ind i hotelbranchen.

Årets bedste arbejdsplads

Først var han salgs- og marketingdirketør for Remmen Hoteller i en kortere periode, inden han i 2003 overtog samme stilling hos Choice Hotels Denmark. Her var han, indtil han i 2008 fik jobbet som adm. direktør hos Scandic Hotels, der er Danmarks og Nordens største hotelkæde. Her fik han også ret hurtigt sæde i det svenske moderselskabs koncernledelse.

I sine foreløbig ti år som hoteldirektør har Jens Mathiesen haft stort fokus på at udvikle en god kultur på arbejdspladsen, hvilket blandt andet førte til, at Scandic i 2017 blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads af Great Place to Work. Året efter vandt Scandic prisen som Danmarks bedste arbejdsplads til inklusion. Scandic har knap 2.000 medarbejdere fordelt på 108 forskellige nationaliteter.

I dag omfatter Scandic Hotels, der har en omsætning på 1,2 mia. kr., 26 hoteller. Dertil kommer fire nye hoteller, som bliver åbnet i København og Aarhus over de næste fire år.

Udover at drive hotel, har Jens Mathiesen aktivt været med til at presse på for bedre vilkår for den danske turismeindustri.

»Han har bidraget til at bane vejen for, at turismeerhvervene i Danmark i dag anerkendes som en eksportbranche og dermed som en væsentlig bidragyder til samfundets vækst og beskæftigelse,« skriver Dansk Erhverv om Jens Mathiesen i anledning af hans 50 års fødselsdag.